Příprava: Záhoří A - Bernartice A 6:4

V ZÁHOŘÍ  ZAHÁJILI  PŘÍPRAVU  NA  SEZONU  VÍTĚZNĚ

Záhoří – První přípravné utkání na novou fotbalovou sezonu sehrálo mužstvo Sokola Záhoří na domácím trávníku proti týmu Bernartic.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  SOKOL  BERNARTICE    6:4  (4:1)

 

Pro oba celky měl zápas přípravný charakter na nový soutěžní ročník, jehož úvodní utkání vypuknou o třetím srpnovém víkendu. Fotbalisté Záhoří si na zahájení pozvali docela silného soupeře, účastníka krajské I. A třídy skup. A nutno připomenout, že fotbalisté tohoto týmu vybojovali po skončení minulého soutěžního ročníku konečné osmé místo, což bylo na nováčka velmi pěkné umístění. Ani domácí nechtěli být nic dlužni své pověsti, a tak se hrál fotbal dobré úrovně.

Před zápasem rozhodně nikdo nečekal, že tento duel skončí takovou brankovou přestřelkou. Protože šlo jen o přípravu, hrál se takový bezstarostný fotbal, ve kterém hráči obou týmů dávali přednost ofenzivě před defenzivou. Za úmorného vedra a dusna začali aktivněji hosté, ale jejich akce končily vždy před záhořskou šestnáctkou. První šance domácích skončila úvodním gólem. V 7. min. zahráli Bernartičtí v tísni na roh a po Alexandrově zahrání trefil Hadraba břevno, odražený míč přistál u volného Cibocha a ten zahájil střelecký koncert – 1:0. Za tři minuty unikl obraně Záhoří Kovář, brankář Řeřicha včas vyběhl a nebezpečí zažehnal. Ve 13. min. po hrubé chybě bernartického gólmana zvýšil Blažek na 2:0. Za minutu už to bylo 3:0, to přesně ke vzdálenější tyči Fučíkovy branky – 3:0. Tato úspěšná záhořská sedmiminutovka určila další ráz utkání. V 15. min. podnikli Bernartičtí rychlý brejk po pravé straně Pasekou, ten odcentroval na Herinka, který z hranice vápna jen o malý kousek minul pravou tyč Řeřichovy branky. Ve 22. min. domácí faulovali Herinka, trestný kop Rakovana skončil na dobře postavené zdi. Za minutu Suchopár obešel dva bránící hráče. Jeho nadýchaný centr našel Kovářovu hlavu, jenže ta mířila mimo. Ve 26. min. si to Alexandr namířil po pravé straně, ač tísněn Tomášem Češkou, pohotově vypálil, jenže bernartický gólman byl na místě. O minutu později si hosté vypracovali ideální šanci ke skórování, Paseka obešel dva protihráče včetně brankáře Řeřichy, jenže místo branky trefil Němce. Bernartičtí poprvé udeřili ve 31. Min, když Paseka unikl po pravé straně, znovu obešel záhořského gólmana, přesně přihrál Herinkovi a na toho zívala prázdná branka – 3:1. Poté měli hosté dvě ideální možnosti, jenže po centru Psohlavce hlavičkoval na penaltě Herink vedle a Pasekova křížná střela skončila těsně mimo. Do třígólového vedení šli opět domácí ve 40. min., Blažek zleva odcentroval na Supa a ten hlavou šikovně přeloboval brankáře Fučíka – 4:1. V závěru první půle vyslal Hauser jedovatou střelu na bernartického brankáře, který s ní měl značné potíže.

O přestávce jako by se střelci obou celků domluvili a nechali si v zásobě dalších pět branek. Tuto pětici gólů zahájil po změně stran v 55. min. Petr Češka, který po zaváhání obránců snížil na 4:2. A debutanta v záhořské brance Jakuba Volfa elegantně prostřelil. V 62. min. mohli dát hosté kontaktní gól, když Ťupa vyslal dalekonosnou přihrávku na Rakovana, ale ten nedokázal Jakuba Volfa překonat ani nadvakrát. Za tři minuty měl možnost záhořský Michal Kvěch, trefil však jen bernartického obránce Václava Homolu. V 66. min. šli zase Záhořští potřetí do třígólového trháku. Blažek přesně přihrál Supovi, který snadno dokázal doklepnout balon do prázdné svatyně – 5:2. V 70. min. nastal velký závar před záhořskou brankou, míč se odrazil k Rakovanovi, jenž zblízka trefil levou tyč. Za minutu byl těsně před vápnem faulován Michal Kvěch, Alexandrův trestný kop brankář Tomáš Fučík bravurně vyrazil. V 77. min. obešel mladík Brož Hendrycha a na jeho střelu ke vzdálenější tyči Jakub Volf nedosáhl – 5:3. Za dvě minuty Hauserova střela přelétla nejen brankáře Tomáše Fučíka, ale i břevno jeho branky.

I počtvrté šli Záhořští do třígólového vedení. V 83. min. zahráli hosté v tísni na roh a po Alexandrově rozhrání nedala Sádlova neomylná hlavička bernartickému brankáři sebemenší šanci – 6:3. Ke kosmetické úpravě výsledku došlo tři minuty před koncem zápasu, když Brož šikovně obešel dva bránící hráče a uzavřel nevídaný brankový koncert – 6:4. Hráčům obou týmů patří velké uznání, že v úmorném vedru se dokázali vypořádat s fyzickou kondicí a bojovali až do konce zápasu.

 

Rohy: 6:6, před 35 diváky řídil s citem Plaček, který vždy v polovině obou poločasů poskytl hráčům možnost k osvěžení.

 

Sestavy mužstev:

 

Záhoří -  Řeřicha (46. Jakub Volf) – Sova, Hadraba, Němec, Kořán – Michal Kvěch, Sádlo, Ciboch, Alexandr, Sup – Blažek. Střídali: Hendrych, Hauser, Filip, Daniel Sochor, trenér Zdeněk Hůla.

Bernartice – Tomáš Fučík – Václav Homola, Psohlavec, Tomáš Češka – Ťupa – Suchopár, Brož – Paseka, Rakovan, Kovář – Herink. Střídali: Petr Češka, Hrych, trenér Karel Syrovátka.