I.B třída: ZÁHOŘÍ - VĚTROVY 0:0

V ZÁHOŘÍ  VYPISUJÍ  KONKURZ  NA  STŘELCE

VÁCLAV  KARAS

Záhoří/ Krajská fotbalová I.B třída ukrojila další dílek ze svého jarního programu a na záhořském trávníku se poprvé v historii obou klubů představili domácím divákům fotbalisté z Větrovů.

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  SK  KAVAS  VĚTROVY   0:0

V úvodu utkání se oba celky oťukávaly, hrál se opatrný fotbal, nikdo nechtěl udělat chybu. Až v 5. min. Jiří Boháč poslal od půlící čáry prudký centr do záhořského vápna, jenže tam už nestačili míč zachytit Vodstrčil ani Klejna. První větší okénka v obraně hostí nalezli Ciboch a Michal Říha, ale na nepříliš prudké rány byl brankář Pecháček připravený. Ve 12. min. to byl opět záhořský Michal Říha, z pětadvaceti metrů pohotově vystřelil, jenže půl metru vedle. Odpověď na střelu záhořského útočníka přišla za okamžik, když po rychlém Vackově brejku zakončoval Klejna těsně mimo. Domácí stále nechtěli zůstat pozadu, v 17.min. velmi dobrou možnost měl Filip, ale brankáře hostí neprostřelil. Za pět minut  opomněli domácí zadáci na zcela volného Purmana, jemuž utekl míč a místo střely dal přednost přihrávce O. Boháčovi, který však zamířil nad branku. Domácí pak poslali do soupeřova vápna několik centrů a při jednom z nich Petr Kápl přesně přistrčil Bláhovi, jenže ten z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nad. Ve 34. min. si na Blažkův trestný kop naskočil Petr Kápl, ale brankář hostí bombu z deseti metrů n námahou vytlačil na roh. Ve 37. min. si záhořští dali málem vlastní gól, když po závaru před Lepičovou brankou jeden z obránců ve snaze odvrátil nebezpečí trefil břevno. V závěru prvního poločasu se hráčům obou týmů naskytly možnosti, ale Bláha i Filip při střelbě selhali. Podobně je napodobili na druhé straně Vodstrčil s Klejnou.

    Po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil, běhaví hosté měli trochu více ze hry. Ve 49. min. málem toho využil Vodstrčil, který si všiml, že  Lepič je dál od branky, balon a ten ji těsně minul. Za dvě minuty se domácí Alexandr odhodlaně prorval do šestnáctky, jenže střelu Koudelka zblokoval na roh. Záhořští několikrát zahrozili z trestných kopů, ale  Alexandr i Blažek zamířili vždy nad. Hosté často zlobili prostřednictvím rychlých brejků, kterými několikrát přečíslili domácí obranu a nejblíže ke gólu byli v 68. min., když Vacek překrásně vypálil, ale Lepič ho ve stoprocentní šanci vychytal. Na začátku poslední čtvrthodiny utkání záhořský gólman bravurně vyrazil Vodstrčilovu bombu na roh. V 78. min. střelu tečoval Kubka a brankář Pecháček stačil u bližší tyče zachránit. V závěru utkání se ještě oba celky snažily strhnout vítězství na svoji stranu  a před oběma brankami bylo rušno, ovšem hráči byli na obou stranách se střelbou na štíru, a tak vítězná branka nepadla.

 

 

Rohy: 3:4, ŽK 4:0 /Mich. Říha, Bláha, Alexandr, Ciboch/. Před 60. diváky řídil Hrubý.

Záhoří: Lepič – Hauser, Petr Kápl, Bláha, Hendrych – Ciboch, Filip /68. Opava/, Michal Kvěch /55. Martin Kvěch/, Blažek. Alexandr /82. Václav Volf/, Michal Říha. Trenér: Václav Růžička.

Větrovy: Pecháček – Jiří Říha, Koudelka, Flachs, Kubka – Vacek, Purman, Ondřej Boháč, Jiří Boháč – Vodstrčil, Klejna. Trenér: Vít Sluka.