I.B třída: Záhoří - Sm. Lhota 1:1

V OKRESNÍM  DERBY  SE  BODY  PRÁVEM  DĚLILY

 

Záhoří (vk) – Krajská fotbalová I. B třída pokračovala dalším jarním kolem a mužstvo Záhoří se utkalo na domácím trávníku s fotbalisty ze Smetanovy Lhoty.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  AFK  SMETANOVA  LHOTA  1:1

 

Fotbalisté Záhoří nastoupili k dalšímu okresnímu derby proti celku Smetanovy Lhoty, který je v soutěži jen o dvě příčky níže. Zatímco v předcházejících dvou duelech Záhořští zvítězili, tentokrát se museli proti houževnatému soupeři spokojit s remízou, která byla oboustranně zasloužená. Od začátku se hrál poměrně zápas a branky v něm padaly pouze do přestávky. Jako první mohli být úspěšní hosté, to Roman Vlk dostal přesnou přihrávku od Lexy, ale zamířil mimo. Domácím však dlouho netrvalo, aby se probudili a připravili si dvě možnosti. Nejprve v 5. min. po Blažkově přihrávce zakončoval Polívka metr mimo. Ještě větší šanci si vypracoval Martin Kvěch, jenže defenziva Záhoří nebezpečí před Káplovou brankou vždy odvrátila. V 11. min. hosté ze Smetanovy Lhoty udeřili a Záhořští se museli v obranné činnosti červenat. Nechali zakouzlit s míčem zkušeného Pavlíčka a ten při střelbě nezaváhal – 0 : 1.

Radost z toho rozhodně neměl brankář Kápl, jeho neprůstřelnost trvala úctyhodných 471 minut. Poté domácí zahrávali dvě standardky poblíž vápna hostí, jenže Alexandr ani Blažek Duškovu branku přestřelili. Nebezpečně na druhé straně ve 20. min. pálil Kálal, jenže brankář Kápl byl na místě. Ve 31. min. Alexandr z hranice vápna vypálil do odkryté části Duškovy branky, ale trefil dobře postaveného Pavlíčka. Za dvě minuty utekl Sádlo, vysoký centr našel Blažkovy hlavu, jenže ta zamířila těsně mimo. To domácí nabudilo a do další šance se pěkně uvolnil Alexandr, jenže ale vyprášil rukavice gólmana hostí. Skóre srovnali hráči Záhoří ve 37. min., kdy nastal velký závar před Duškovou brankou. To ho využil Blažek, který se nejlépe zorientoval a nekompromisně poslal balón do sítě – 1 : 1.

Oba týmy odcházely na přestávku za nerozhodného stavu. Oba týmy odcházely na přestávku a nerozhodného stavu. Po přestávce hráči Záhoří začali hosty v poli přehrávat a v úvodu si vypracovali několik slibných šancí. Hned ve 46. min. Alexandr zapřáhl z 20-ti metrů, ale po teči jednoho z obránců Smetanovy Lhoty vytěžil roh.

Pak měli dvě výborné možnosti Sádlo i Martin Kvěch, ale jejich pokusy přeletěly břevno Duškovy branky. Stoprocentní šanci zazdil v 51. min. Sup, který převzal přízemní přihrávku od Blažka, jenže míč mu odskočil z kopačky a bylo tak po možnosti. Za dvě minuty podnikl Sádlo nevídané sólo z vlastní poloviny hřiště, zamířil přesně k tyči, ale Dušek byl na místě. Ovšem hosté nebyli odevzdaným soupeřem a měli i několik slibných momentů. V 68. min. Kálal napřáhl z dvaceti metrů a brankář Kápl s potížemi jeho střelu vytáhl na roh. Za dvě minuty po rychlém brejku Lexy vedeného po levé straně zachraňovali na poslední chvíli Kořán s Káplem.

V 72. min. Hadraba utekl zprava, přesně posadil míč na Blažkovu hlavu, která však mířila přesně do Duškova náručí. Pak zahrávali hosté dva trestné kopy Lexou, jeho vysoké míče vybízely k dorážce, kterou Roman Vlk ani Bakalář nedokázali proměnit. V 83 .min. nechal Pavlíček vyniknout domácího brankáře, který jeho bombu vyrazil před Handrycha a ten uklidil míč do zámezí. Pak Pavlíček ještě v poslední minutě zápasu prudkou střelou z trestného kopu vyrušil klid domácího brankáře Kápla, ale ničeho už nedosáhl, a tak zápas skončil remízou.

Branky: Blažek – Pavlíček. Rohy: 7 :5, ŽK 2 : 2 (Sádlo, Alexandr – Pavlíček, Kálal). Rozhodčí Jevčák  - Dunovský, L. Říha, 70 diváků.

Sestavy mužstev:

Záhoří – Michal Kápl – Hadraba, Němec, Kořán, Hendrych – Polívka (69. Michal Kvěch), Alexandr, Sádlo (80. Sochor), Blažek – Martin Kvěch (74. Sova), Sup – trenér Lubomír Kuruc.

Smetanova Lhota – Dušek – Bartoň, Pavlíček, Procházka – Kára (83. Sihelník) – Kála, Bakalář, St. Vlk, Harbáček (17. Friegel) – Roman Vlk, Lexa (90. Rejlek) – trenér Petr Lexa.