I.B třída: Záhoří - Řepeč/Opařany 0:3

ZAPOMNĚLI  NA  ZADNÍ  VRÁTKA  A  DOMA  PROHRÁLI

 

VÁCLAV  KARAS

 

Záhoří – V dalším jarním utkání krajské fotbalové I. B třídy přivítali hráči Sokola Záhoří na svém hřišti tým FK Řepeč – Opařany.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  FK  ŘEPEČ – OPAŘANY      0 : 3   (0:1)

 

 V tomto duelu se střetli domácí fotbalisté s nejbližším soupeřem z Táborska. Už v úvodu zápasu si hráči obou týmů vytvořili možnosti ke skórování. Nejprve hosté ve 4. min. málem udeřili, když defenzivě unikl Mil. Pražma, jene jeho střela šla nad. Za tři minuty se snažili před hostující branku tlačit i domácí, po Cibochově přihrávce trefil Černý Kaspříka a od něho šel balon na roh. Obrovskou šanci si soupeř vypracoval v 11. min., když domácí obránci udělali fatální chybu, Petr Koktan sám postupoval na brankáře Řeřichu, při snaze ho obstřelit minul půl metru jeho levou tyč. Záhořští pak začali hosty přehrávat, ale bez gólového vyjádření. Nejprve utekl zleva Sup, ale ve vápně ho čistě odzbrojil Vachuta. V 17. min. Hanus obešel Fencla, ale brankář Sarvadi včas vyběhl a míč mu z kopačky pálil těsně mimo. Přicházely i další šance domácího týmu, které však jeho fotbalisté nezúročili ve vedoucí gól, což je muselo později hodně mrzet. Během jedné minuty měl Sup dokonce dvě ideální příležitosti, jenže v obou případech střelecky selhal. Ve 21. min. se vyznamenal brankář Sarvadi, když vyrazil Hanusovu dělovku do pole a po půlhodině hry vyrazil dobře mířenou střelu Tomáše Kápla na roh. Po zahrání si na vysoký centr povyskočil Malý, ale zamířil hlavou nad. Ve 32.min. naopak přišel vcelku nenápadný brejk, Michal Koktan utekl po pravé straně, dva domácí hráči jeho centr nezachytili a Tomáš Pražma poslal míč do odkryté brány – 0 :1. To hosty nabudilo, do další šance se pěkně uvolnil Mil. Pražma, ale jen vyprášil rukavice gólmana domácích. Ve 35. min. Kaspřík vyzval k sólu Mikšovského, ale tomu míč na poslední chvíli ukopl Němec. Do druhé půle Záhořští šli se snahou vyrovnat, jenže ve 48. min. po Němcově precizně zahraném trestném kopu nedokázali Sup ani Černý z malého vápna Sarvadiho prostřelit. V 52. min. nasadil k prudké střele Michal Koktan, ale míč nasměroval doprostřed brány, kde stál připravený Řeřicha. V 53. min. veškerou snahu domácích utnul Mikšovský a při přesné střele k levé tyči nedal Řeřichovi šanci vyniknout – 0 : 2. Fotbalisté Záhoří sice chtěli dál hrát dopředu a pokusit se zdramatizovat utkání, hosté ale podnikali nebezpečné brejky do otevřené záhořské obrany. V 61. min. měl na kopačce stoprocentní tutovku Mikšovský, ale ve vápně po Kaspříkově centru minul. Jeden ze záhořských obránců si vybral slabší chvíli v 68. min., kdy omylem vyslal do úniku Radka Seidla, ten ale pálil do připraveného Řeřichy. Za dvě minuty Tomáš Pražma se elegantně zbavil Hrubého, ale na brankáře Řeřichu nevyzrál. Z domácího týmu měl možnost v 73. min. Malý ze dvanácti metrů až tísněn, tvrdě vypálil ale metr nad. Kontaktní gól domácích stále nepřicházel, naopak hosté zase podnikli v 75. min. rychlý brejk, na jehož konci byl Tomáš Pražma a řepečský mladík se mohl radovat z druhého zásahu v zápase – 0 : 3. V závěrečných deseti minutách už byla hra hodně rozkouskovaná, hosté si třígólové vedení pečlivě hlídali a odvezli si zásluhou lepší koncovky ze Záhoří tři body.

 

Branky: Tomáš Pražma 2x, Mikšovský, rohy: 4 :5, ŽK 1 : 2 (Sádlo – Radek Seidl, Kravar), rozhodčí Řehoř – Kovařík, Lepič, 52 diváků.

 

Sestavy mužstev:

Záhoří – Řeřicha, Němec, Hadraba, Sádlo – Hanus, Malý, Ciboch, Tomáš Kápl – Černý, Sup, trenér Ludvík Pišinger.

Řepeč – Opařany: Sarvadi – Mil. Pražma (78. Kravar), Fencl, Vachuta, Jiří Seidl (58. Jiří Štecher) – Michal KOktan, Kaspřík, Mikšovský, Petr Koktan – Radek Seidl, Tomáš Pražma (84. Matyš), trenér Josef Máchal.