I.B třída: Záhoří - Ratibořské Hory 1:1

DOMÁCÍM  SÍLY  STAČILY  JEN  NA  BOD

 

Záhoří (vk) – V dalším utkání podzimní části krajské fotbalové I.B třídy přivítalo mužstvo Sokola Záhoří fotbalisty z Ratibořských Hor.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ   -  SK  RATIBOŘSKÉ  HORY   1:1   (1:0)

 

Poslední měření sil těchto soupeřů o body směřuje do sezóny 2005/2006, kdy tým Ratibořských Hor krajskou I. B třídu opustil a sestoupil do okresního přeboru Táborska. Přestože s bodem dvou celků z druhé poloviny tabulky bývají spokojeni spíše hosté, tentokrát tomu bylo naopak a domácí byli i s tím bodem spokojeni. Hráči Ratibořských Hor hned v úvodu naznačili, že to domácí s nimi nebudou mít lehké. Začali s chutí a brzy si vytvořili dvě šance, jenže po Růžičkově centru nestačil Kutiš přesně zakončit a Gregušova střela těsně minula pravou tyč záhořské branky. Po čtvrthodině hry se vyznamenal domácí brankář Řeřicha, který Vaněčkovu bombu vyrazil ke Kořánovi, a ten pak nebezpečí odvrátil. První střelu na branku Ratibořských Hor vyslal až v 18. min. Blažek, který utekl dvěma obráncům, jenže brankář Licehamr byl pozorný. Za minutu pronikl do záhořského vápna Hoffman, Hadraba mu efektním skluzem míč odebral. Poté domácí přece jen se soupeřem srovnali krok a začínali přebírat iniciativu na kopačky svých hráčů. Ve 21. in Němec dlouhou přihrávkou vysunul dopředu Supa, ten se zbavil jednoho z hostujících obránců, ale střelecky naprosto selhal. O tři minuty později Ciboch přesně přihrál do vápna Supovi, tomu na poslední chvíli odebral míč Černý. Ve 28. min. po pravé straně utekl Sádlo a po jeho centru hasil požár Krejčí jen za cenu rohu. Ve 31. min. se zastřeloval domácí Blažek, ale jeho pokus skončil mimo. Ve 33. min. domácí udeřili. Blažek vystihl příliš před brankou postaveného brankáře Licehamra, šikovně a hlavně přesným padáčkem ho přehodil  - 1:0. V dalších minutám drželi míč na svých kopačkách zase fotbalisté hostujícího celku, střely létaly převážně nad. Až ve 38. min. zakončil útok střelou Růžička, jenže brankář Řeřicha byl bezchybný. Za dvě minuty na druhé straně utekl Sádlo Průchovi, ale Licehamr jeho střelu kryl. V závěru první půle se Sup dostal k hlavičce, která vypadala na gólovou, zbrkle však přestřelil.

Brzy po přestávce měl velkou příležitost Hadraba, ale Licehamr mu ji výborným zákrokem zmařil. Hosté hrozili hlavně z brejků a jeden z nich jim mále vyšel, to Hoffmann parádně vypálil, ale brankář Řeřicha vytasil skvělý zákrok, střelu sice vyrazil jen metr před pravou tyč, ale hbitý Hadraba nebezpečí odvrátil na roh. Za minutu Němec vyslal do úniku Sádla, jeho finální přihrávka nenašla volného Cibocha. V 53. min. fauloval domácí Sup před vápnem Mareše, Krejčího trestný kop přeletěl záhořskou branku. O minutu později průnik Vaněčka nastavil Fučík jen za cenu faul. Kutiš trestný kop provedl dokonale, míč proletěl klubkem hráčů, ale brankář Řeřicha těžkou střelu skvěle vyrazil. V 57. min. si hosté připravili další rychlý brejk a ten jim přinesl vyrovnání – 1:1. Domácí ve středu pole chybovali, Dařílek vystihl volného Kutiše, který nedal Řeřichovi šanci vyniknout. Po hodině hry si Blažek obhodil jednoho z obránců hostí, s jeho tvrdou ranou měl brankář Lecehamr hodně práce. V 67. min. nebrala domácí defenziva rychlý výpadek na vědomí, na jeho konci byl Mareš, brankář Řeřicha stál na správném místě. Ve druhé části půle už tempo na obou stranách upadlo, přibylo faulů a hra byla hodně rozkouskovaná. Hra lepší podívanou nepřinesla, úporná snaha před fotbalovostí výrazně převládala. Šancí na obou stranách už bylo poskrovnu a za zmínku stojí příležitosti domácího týmu. Fučík hlavičkoval přímo do gólmana, standardky Blažka i Němce minuly hostující branku a Martin Kvěch pálil jen do boční sítě.  Závěru hosté vsadili všechno na obranu, dopředu se už moc netlačili a remízu si pohlídali. Fotbalisté Záhoří víc než na bod v tomto zápase neměli.

Branky: Blažek – Kutiš, rohy: 2 : 2, ŽK 3 : 2 (Němec, Blažek, Sup – Průcha, Dařílek), rozhodčí Jeřábek, přihlíželo 68 diváků.

Sestavy mužstev:

Záhoří – Řeřicha – Kořán, Němec, Hadraba, Fučík – Sádlo (87. Hendrych), Ciboch, Komín (62. Malý), Sup – Martin Kvěch, Blažek, trenér Zdeněk Hůla.

Ratibořské Hory – Licehamr – Růžička (39. Mareš), Černý, Krejčí, Průcha (80. Kolář) – Greguš, Vaněček, Dařílek, Svatek (70. Katolický) – Kutiš, V. Hoffmann, trenér Václav Hoffmann.