I. B třída: Záhoří - Božetice 3:2

STŘELCI  ZÁHOŘÍ  SE  V OKRESNÍM  DERBY  PŘECE  JENOM  PROBUDILI

Záhoří (vk) – Krajská fotbalová I. B třída ukrojila další díl ze svého podzimního programu a fotbalisté Sokola Záhoří přivítali na svém hřišti tým Božetic.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  TJ  BOŽETICE   3 : 2   (0:1)

 

 V tomto okresním derby se spolu střetly dva týmy, které v současné době okupují spodní patra tabulky. Okresní derby se vyznačovalo dvěma rozdílnými poločasy. V první půli byli lepší hosté a zaslouženě vedli. Po přestávce se karta obrátila, domácí přidali na aktivitě a skóre otočili ve svůj prospěch. Božetičtí začali zhurta a v úvodních minutách měli více ze hry než soupeř. Jejich akce byly zajímavé, ale končily vždy před záhořskou šestnáctkou. První střela na Volfovu branku přišla v 8.min., po Hadáčkově přihrávce pálil z hranice vápna Tollinger těsně mimo. Ani domácí Sádlo neměl o dvě minuty později přesnou mušku, zamířil z dvaceti metrů těsně vedle.

Ve 13. min. hosté po ukázkové kombinační akci, kterou zakončoval Pinc střelou do Kořána a u odraženého míče byl brankář Jakub Volf včas. Nicméně bylo to pro domácí vážné varování, aby si na takové kombinační akce dávali větší pozor. Toto varování nebrali na zřetel a hosté brzy trestali. V 18. min. Jar. Pinc vysunul kolmicí dopředu Čiperu, který postupoval sám na záhořského gólmana, ale ten byl proti jeho střele bez šance – 0:1.

Za dvě minuty božetický  Pinc zleva vypálil tvrdě, jenže metr nad bránu. Ve 22. min. to zkusil z dálky Fara, ale záhořského gólmana neohrozil. O dvě minuty později hosté těsně před vápnem faulovali Blažka, trestný kop Šimka těsně minul břevno Batystovy branky. Na druhé straně si ve 28. min. Kotrba zpracoval těžký balon na prsa, poté jeho projektil těsně minul levou tyč záhořské branky.

Obrovskou šanci na vyrovnání promarnili Záhořští ve 30. min., když Blažek zahrával trestný ze vzdálenosti pětadvaceti metrů, přesně našel Supa, který přihrávku tečoval do náručí božetického brankáře. Poté závary před vlastní brankou domácí přežili bez úhony a sami si v závěrečné desetiminutovce první půle připravili dvě šance, ale Malý vždy božetickou branku přestřelil. Ve 40.min. zahrávali domácí roh, ale Supovu polovysokou střelu vyrazil Batysta na další roh, ze kterého neudeřili. V poslední minutě prvního poločasu Sup přesně přihrál do běhu Blažkovi, jeho dělovku brankář Batysta skvěle vyrazil do pole. To byla dobrá předzvěst pro druhý poločas.

O přestávce trenér Hůla svým svěřencům promluvil do duše a ti si jeho slova vzali k srdci a hra pak z jejich strany vypadala docela jinak. Hned ve 46. min. se Božetičtí nestačili ani rozkoukat a hned inkasovali. Blažek utekl po levé straně dvěma obráncům, přesně odcentroval na Šimka, který chladnokrevně srovnal na 1 : 1.

V 50. min. agilní Blažek poslal ostrý centr do vápna, který minul Sup, míč se však dostal doprava k Šimkovi, jenž z ostrého úhlu trefil boční síť. Postupem času se záhořské kleště začaly nebezpečně svírat, Blažkovu jedovatou střelu Batysta vyrazil před Horka, který nebezpečí zažehnal. V 54. min. stálo na straně božetického týmu štěstí, když si na Sádlův centr povyskočil Blažek a orazítkoval levou tyč Batystovy branky. Pak měli dvě šance hosté, jenže dvě střely Pince těsně minuly záhořskou branku. Poté zahrávali domácí další roh, po Blažkově zahrání Němec šikovně obstřelil jednoho z obránců hostů, ale brankáře Batystu nezaskočil. V 64. min. už fotbalisté Záhoří vedli, to defenziva Božetic chybovala, míč se dostal k Šimkovi a ten se nemýlil a poslal domácí do vedení -  2 : 1.

Snad rozhodující moment celého utkání přišel v 68. min., když Janouch zahrál ve vápně rukou, za což spatřil od rozhodčího žlutou kartu, a protože už jednu měl, následovala karta červená a provinilec odešel předčasně pod sprchy. Za tuto chybu následoval pokutový kop, který Blažek zkušeně proměnil – 3 : 1.

Krátce nato pohotově vystřelil Fara, ale Volfovu branku o půl metru minul. Dvougólové vedení domácí příliš ukolébalo. A v 73. min. za svoji pasivitu pykali. Zkušený Kutálek se šikovně uvolnil a po chybě jednoho z obránců včetně brankáře Volfa snížil na 3 : 2.

Za pět minut měl možnost Maťha, ale záhořský gólman střelu k tyči vyrazil. V 82. min. musel prokázat svoje umění znovu záhořský brankář, který vyškrábl Kotrbovu hlavičku směřující pod břevno na roh. Utkání se změnilo v závěru v nevídané nervy drásající fotbalové drama, ze kterého nakonec vyšli vítězně fotbalisté Záhoří.

Branky: Šimek 2x, Blažek (penalta) – 18. Fr. Čipera,Kutálek.

Rohy: 7 : 1, ŽK 1 : 4 (Ciboch – Fara, Batysta, Janouch 2x), ČK 0 : 1 – Janouch

Rozhodčí: Passler – Mácha, Černá.

 

Sestavy mužstev:

Záhoří -  Volf – Malý, Němec, Kořán (63. Smetana), Hendrych – Sádlo, Ciboch, Komín, Sup – Šimek, Blažek, trenér Zdeněk Hůla.

Božetice – Batysta – Fara, Horek, Kotrba, Janouch – Pavel Stejskal (68. Filip Stejskal), Hadáček (75. Zdeněk), Maťha, Tollinger – Čipera (68. Kutálek), Pinc