I.B třída: Záhoří A - Jistebnice 4:2

SVOU  VÝHRU  SI  POJISTILO ZÁHOŘÍ  AŽ  V ZÁVĚRU

VÁCLAV  KARAS

Záhoří – Velice rychlým tempem směřuje krajská fotbalová I. B třída k vyvrcholení podzimní sezony, hrálo se již jedenácté utkání a fotbalisté Záhoří hostili na svém trávníku tým Jistebnice.

SOKOL  ZÁHOŘÍ   -  1. FC JISTEBNICE 4:2 (pol. 2:1)

K poslednímu měření sil těchto dvou soupeřů došlo v sezoně 2003/2004, kdy tým Jistebnice krajskou I. B třídu opustil a sestoupil do okresního přeboru Táborska. Fotbalisté Záhoří si byli před tímto zápasem vědomi toho, že se soupeřem, který okupuje třetí pozici v tabulce, to nebudou mít lehké. Domácí přistoupil od první minuty k duelu zodpovědně a úspěch se dostavil. Záhořští zahájili utkání aktivně a už v úvodní minutě nebezpečně střílel Němec, jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Za minutu utekl zleva jistebnický J. Muž, jenže jeho pokus zblokoval Němec a brankář Řeřicha měl k balonu nejblíže. První branka přišla velice brzy a mohli se z ní radovat domácí. Ve 4. min. zahráli hosté v tísni na roh, ten Blažek načasoval na Hadrabovu hlavu a brankář Baka už nestačil úspěšně zasáhnout – 1 : 0.

V 7. min. zahrál domácí Němec zprava přihrávku do ohně, ale Malý ani Sup ji nestačili zpracovat a míč skončil v zámezí. Pak utekl po pravé straně Martin Kvěch, přihrál na hranici vápna, odtud v dobré pozici Malý přestřelil. Z následného protiútoku v 15. min. udeřili hosté. Záhořské obraně upláchl po levé straně rychlík Šváb a jeho přihrávku uklidil do sítě Kotalík – 1 :1. Za dvě minuty podnikli hosté nevídaný brejk středem pole zásluhou Švába, toho ve vápně fauloval Němec, za což uviděl ŽK a následoval pokutový kop. K penaltě se postavil sám postižený, ale brankář Řeřicha jeho střelecký úmysl vystihl a střelu směřující k levé tyči perfektně vyrazil. To byl pro tým Záhoří veledůležitý mement v utkání. Hosté sice nepolevili ve své aktivitě, jenže střela Tomáše Maňáka skončila vedle. Po Cibochově přihrávce přesně zamířil Malý a bylo to 2 : 1.

Ve 29. min. si na dlouhý centr naskočil jistebnický Peclinovský, hlavou poslal míč do Řeřichovy náruče. Ve 32. min. agilně hrající Malý přešel přes dva bránící hráče, jenže jeho střela šla mimo. Ve 37. min. hostující Bechyně mířil z 25 metrů přesně, Řeřicha dělovku vyrazil nad břevno. Za minutu vytěžili domácí další roh a po Blažkově zahrání nastal velký zmatek před jistebnickou brankou, jejich zadáci nestačili míč odkopnout, toho se zmocnil Hadraba, ale zamířil nad břevno Bakovy branky. Zajímavý byl pro diváky závěr prvního poločasu, jenže hráči obou týmů nevyužili brankové příležitosti. Ve 40. min. po Komínově přihrávce nedokázal Malý přesně zakončit, jistebnickou svatyni o metr minul. Za minutu prokázal svoje kvality brankář Řeřicha, když Trpkovu střelu skvěle kryl. Ve 42. min. po jednom z brejků Jistebnice střílel Tomáš Maňák po Švábově centru hlavou kousek vedle tyče. V poslední minutě první půle zahrávali domácí zase roh, Blažek zahrál do vápna, kde zcela volný Komín hlavou poslal balon nad.

Do druhého dějství poslal trenér hostí do pole najednou tři čerstvé hráče, kteří měli rozhýbat jistebnickou defenzivu. Rychlých brejků tak přibývalo a domácí je často zastavovali jen za cenu faulů. V blízkosti záhořského vápna na Martina Kvěcha, ten zamířil vedle. V 68. min. bylo srovnáno, když obrana Záhoří chybovala a M. Muž nekompromisně poslal míč k tyči bezmocného Řeřichy – 2 : 2.

Vyrovnané skóre však trvalo pouhou minutu. V 69. min. zasprintoval Blažek zprava, jeho centr přeletěl dva bránící hráče doleva na Supa a ten zblízka poslal domácí potřetí do vedení – 3 : 2.

se později ukázalo, byl to gól velice důležitý. Poté si domácí vypracovali dvě šance, jenže Blažek mířil jen o chloupek vedle a Malý hlavičkoval nad. V 78. min. mohl srovnat Peclinovský, ale ve stoprocentní šanci zklamal a míč poslal nad. V závěru zápasu tlak Jistebnice narůstal a domácí zubynehty těsný náskok hájili. Když už začali hosté hodně riskovat, tak v 86. min. unikl po pravé straně Ciboch, našel Komína, který přesnou střelou k tyči posunul konečné skóre na 4 : 2. Pak už si Záhořští dvougólové vedení pohlídali, získali tři body, které si za bojovný výkon celého mužstva zasloužili.

Branky: Hadraba, Malý, Sup, Komín – Kotalík, M. Muž, Rohy: 4 : 2, ŽK 4 : 1 (Němec, Ciboch, Blažek, Kořán – Švec), rozhodčí Jeřábek, 70 diváků.

Sestavy mužstev:

Záhoří – Řeřicha – Hendrych, Němec, Hadraba, Kořán – Malý, Ciboch, Komín, Sup – Martin Kvěch (78. Fučík), Blažek, trenér Zdeněk Hůla.

Jistebnice – Baka – Svatoš (46.  M. Hanák), Bechyně, Trpka, Bojko (46. M. Mrzena) – Šváb, Švec, T. Maňák, Kotalík (46. M. Muž) – J. Muž (67. Bartoš), Peclinovský (84. Svoboda), trenér Pavel Trpka.