I.B třída: Sepekov A - Záhoří A - 2:6

V DERBY  DAL  TÝMU  SEPEKOVA  TŘI  RÁNY  SUP

 

Sepekov (VK) – K dalšímu podzimnímu zápasu krajské fotbalové I. B třídy cestovalo mužstvo Sokola Záhoří do Sepekova, kde se utkalo s místními fotbalisty.

 

SOKOL  SEPEKOV  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ  2 : 6  (1:2)

 

V okresním derby se utkaly dva týmy, které potřebují body jako sůl. Domácí v současné době okupují poslední příčku tabulky, soupeř ze Záhoří na tom není o moc lépe. Sepekovští fotbalisté to na svého soka umí, ve čtyřech předcházejících zápasech, tedy od jejich postupu do krajské I. B třídy, ještě neprohráli.

Okresní derby se muselo divákům líbit. Hrál se bojovný fotbal, plný nasazení, k vidění byla spousta brankových příležitostí. Ale protože se fotbalisté Záhoří trefili do černého šestkrát, skončilo utkání výrazným vítězstvím týmu Záhoří. Přestože měl tým Sepekova mírnou převahu, byly chvíle, kdy otěže utkání drželi v rukách Záhořští, kteří byli ve střelbě pilnější a hlavně přesnější. Domácí sice začali svižně a hned v úvodu Smrčina ve výhodné pozici záhořskou branku netrefil. Hosté si první příležitost vypracovali v 6. min., když Blažek utekl po pravém křídle, přesně zacentroval do vápna na zcela volného Supa a po jeho tvrdé ráně zazvonila pravá tyč sepekovské branky. V 9. min. se ke střele hlavou dostal Hadáček po přihrávce od Kozáka, ale jeho pokus likvidoval brankář Řeřicha celkem v pohodě. Za minutu unikl po pravé straně L. Kosobud, přihrál ve vápně na Jana Bolka, jenže ten trefil dobře postaveného Němce. Střelecké hody zahájili fotbalisté Záhoří v 19. min., to Blažek utekl po pravé straně M. Kosobudovi i Duškovi, přesně odcentroval na Supa a ten tentokrát nezaváhal a přesnou střelou k pravé tyči poslal hosty do vedení – 0 : 1.

Za dvě minuty Ciboch vyhrál souboj s L. Bolkem, odcentroval míč Sádlovi, který pálil zpoza vápna, ale poměrně slabě, aby vystrašil sepekovského gólmana. Druhý gól zápasu přišel ve 25. min., když jeden z domácích hráčů zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu Němec s přehledem proměnil – 0 : 2.

O 2 min. později se Blažek pokusil ranou z dálky překvapit domácího gólmana, Hoferek byl na místě. Ve 29. min. dal o sobě vědět po přihrávce od J. Bolka Smrčina, ten však zamířil mimo. Za dvě minuty Blažek vyslal dlouhým pasem dopředu Smetanu, ten si balon špatně zpracoval a brankář Hoferek měl k němu blíž. Poté měl dvě možnosti sepekovský Hadáček, jenže měl vychýlenou mušku. Sepekovští měli velmi dobrý závěr první půle. Hosté jejich brejky zastavovali jen za cenu faulů, jenomže sepekovské standardky vždy minuly Řeřichovu branku. Jejich kontaktní gól přece jen přišel ve 42. min., kdy soupeřova defenziva byla příliš děravá, tu prostřelil Daněk a míč skončil u pravé tyče, Řeřicha ho spatřil až v síti – 1 : 2.

Nástup do druhého poločasu vyšel domácím přímo parádně. Ve 47. min. zahrál Sup rukou ve vápně a Hadáček provedl penaltu přímo ukázkově – 2 : 2.

Branka domácí sice povzbudila, ale vítr z plachet sepekovskému týmu sebral po Němcově přihrávce Blažek, který z úhlu vyslal nevídanou střelu, a ta překvapila i Hoferka – 2 : 3.

V 62. min. vyměnil Smetanu Hojka, který pořádně rozhýbal záhořskou defenzivu. Hned v následující minutě utekl po levé straně, předložil Supovi, který přímo z voleje rozvlnil sepekovskou síť – 2 : 4.

V 66. min. se vyznamenal záhořský brankář Řeřicha, který z osmi metrů vyrazil bombu J. Bolka. Vzápětí na druhé straně Hanus našel přesným pasem Supa, který si balon zpracoval a posunul na Martina Kvěcha, ten se otočil kolem obránce, jenže vzdálenější tyč o půl metru minul. V 67. min. si za míčem zasprintoval Blažek, všem utekl, řítil se na vybíhajícího Hoferka, ten skvěle zasáhl. V 73. min. důsledný Blažek vybojoval míč, přihrál Supovi a pro toho byla lahůdka skórovat – 2 : 5.

Záhořský středopolař tak dosáhl hattricku. V 76. min. se zrodila šance domácích, před branku se tak dostal Novák, ale zamířil metr mimo. Pak si Záhořští středem obrany soupeře vytvořili dálnici, kterou využil Martin Kvěch a po jeho sólu upravil na konečných 2 : 6. Fotbalisté Sepekova mohli velice nepříznivý stav utkání zmírnit v 84. min., když jeden ze záhořských hráčů zahrál v šestnáctce rukou, k penaltě se postavil Daněk, ale neuspěl. Domácí ani ve svém desátém podzimním zápase nevyhráli, tým Záhoří tak až na pátý pokus nad nimi zvítězil.

Branky: Daněk, Hadáček (penalta) – Sup 3x, Němec (penalta), Blažek, M. Kvěch.

Rohy: 4 : 0, ŽK 1 : 1 (Doubek – Blažek), rozhodčí Novotný – Třeštík, Fuka, 55 diváků.

Sepekov – Hoferek – Doubek, L. Bolek (46. Novák), Dušek, M. Kosobud (80.Koutník) – J. Bolek, Daněk, Smrčina (70. Palus) – Kozák, Hadáček, trenér Martin Peták.

Záhoří – Řeřicha – Hendrych, Němec, Komín, Fučík – Sádlo (24. Hanus), Ciboch, Sup – Martin Kvěch (85. Volf), Blažek – Smetana (62. Hojka), trenér Zdeněk Hůla.