I.B třída - SEPEKOV "A" - ZÁHOŘÍ "A" 1:2 (0:1)

VSTUP  DO  NOVÉ  SEZÓNY  LÉPE  VYŠEL  HRÁČŮM  ZÁHOŘÍ

K úvodnímu zápasu podzimní části krajské fotbalové I. B třídy cestovali fotbalisté Záhoří za svým soupeřem do Sepekova.

SOKOL  SEPEKOV  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ   1 : 2 (0:1)

    Zápas úvodního kola byl o víkendu zahájen nový soutěžní ročník krajských fotbalových soutěží, na hřišti městyse Sepekov se hrálo první podzimní okresní derby. Sepekovští začali s vervou a v úvodních minutách zatlačili hosty na jejich polovinu. První šanci měl hned na začátku Jar. Hadáček, jeho střelu tečoval jeden z hostujících obránců na roh. V 7. min. měl další možnost Tupý, jenže z výhodné pozice trefil záhořského gólmana a byl z toho další roh. Fotbalisté Záhoří zaútočili v 9.min., to po levé straně unikl Sup, obešel dva protihráče, přiťukl Cibochovi, jeho pokus o metr minul levou tyč sepekovské branky. Za tři minuty se zrodila krásná kombinační akce hráčů Záhoří, když šel míč po ose Ciboch – Sup – Blažek, třetí jmenovaný vyslal kolmicí dopředu Pavla Kápla, ale domácí gólman opustil svoji svatyni a byl u míče včas. Domácí si vytvořili další dvě možnosti Jar. Hadáčkem a Smrčinou, ale oba měli vychýlenou mušku. Sepekovští nakopávanými balóny do vápna, ale záhořská defenziva byla bezchybná. Nejprve měl možnost ve 24. min. Tupý, vypálil k tyči, jenže brankář Řeřicha jeho střelu vyrazil. Po půlhodině hry domácí faulovali Sádla, ukázkový Komínův trestný kop směřující pod břevno, vyrazil Hoferek na roh. Ve 31. min. Dušek šikovně obešel Fučíka, ale gólman Řeřicha střelu vyškrábl a poté si úspěšně vedl při bombě Jar. Hadáčka. Obrat k lepšímu nastal v závěrečné desetiminutovce první půle. Záhořští drželi míč na svých kopačkách a hlavně začali hrát po zemi. 

 

 

Ve 40. min. hosté rozebrali sepekovskou defenzivu, ale na Supovu střelu by Hoferek připravený. Hosté se dostali do vedení ve 43. min., když utekl Sup, vybíhajícímu brankáři nezbylo nic jiného, než Supa zastavit faulem a sudí Šíma byl nemilosrdný – penalta. Sám postižený si postavil míč na značku pokutového kopu a ani na okamžik nezaváhal – 0 : 1.

    Po přestávce se hosté začali více tlačit dopředu a hned na začátku se dvakrát pokoušel pálit namlsaný Sup, ani jednou mu míč dobře nesedl. V 51. min. vypálil Blažek, jeho rána šla nad. Pořádnou šanci měli fotbalisté Sepekova, odražený míč zachytil Jar. Hadáček, jenže mířil neuvěřitelně nad. V 58. min. Martin Kvěch obešel Duška, jeho střela prosvištěla podél levé tyče sepekovské brány. V 64. min. domácí faulovali, Komínova standartka trefila jednoho z domácích hráčů ve zdi a odražený míč poslal Hrubý vedle. Tlak domácích s přibývajícími minutami začal sílit a v některých okamžicích byl dokonce i drtivý. Tato jejich snaha byla korunována vyrovnávající brankou v 76. min. Po závaru před Řeřichovou brankou nedokázali hráči míč uklidit do bezpečí a naopak nekrytý Lukáš Hadáček prostřelil záhořského gólmana – 1 : 1. Po srovnání skóre se Sepekovští snažili strhnout vítězství na svou stranu a v přemíře útočení zapomínali na obranu. K rozuzlení došlo v 83. min., když Sádlo přehodil domácího obránce a hbitý Blažek postupoval sám na sepekovského gólmana, udělal mu kličku a do prázdné brány rozhodl – 1 : 2. V závěru už si tým Záhoří těsný náskok pohlídal a odvezl si ze Sepekova první tři podzimní body.

 

Branky: L. Hadáček – Sup (penalta), Blažek.

Rohy 5 : 4, ŽK 1 : 2 (Tupý – Fučík, Pavel Kápl), rozhodčí Šíma – Tauber, Šika, 50 diváků.

 

Sestavy:

Sepekov – Hoferek – Sušek, L. Bolek, L. Hadáček, V. Doubek – J.Bolek, Novák, Kozák (74. J.Doubek), Tupý, J. Hadáček, Smrčina (65. Palus), trenér Jaroslav Hadáček.

Záhoří – Řeřicha – Hrubý, Komín, T. Kápl, Fučík – P. Kápl (77. Černý), Ciboch, Sádlo, Sup – Blažek, Martin Kvěch, trenér Zdeněk Hůla.