I.B třída: Ratibořské Hory - Záhoří 3:3

Bod  z ratibořských  hor  je  pro  záhoří  cenný

 

Václav  karas

 

Ratibořské Hory – Fotbalisté Záhoří cestovali k dalšímu zápasu jarní části krajské fotbalové I. B třídy za nejvzdálenějším soupeřem do Ratibořských Hor

 

SK  RATIBOŘSKÉ  HORY   -   SOKOL  ZÁHOŘÍ   3 : 3    (2 : 1)

 

Fotbalisté Záhoří se po několikaleté odmlce zase představili divákům z Ratibořských Hor na jejich trávníku. V dramatickém utkání, kdy dvakrát museli dotahovat dvougólové vedení soupeře, si po právu zasloužili absolutorium.

Podle očekávání začali domácí náporem a netrvalo dlouho, aby se ujali vedení. První příležitost tohoto duelu měl už ve 3. min. Kutiš, ale dobře netrefil míč. Svoji počáteční iniciativu domácí přetavili ve vedoucí gól. V 6. min. Václav Hoffmann se obtočil kolem dvou bránících hráčů a Jakub Volf, který dostal po delší době zase možnost hájit záhořskou branku, byl bez šance – 1 : 0.

Hráči Ratibořských Hor pokračovali v dalším náporu na záhořskou svatyni a v 10. min. se dostali do dvougólového vedení. Skvěle zahraný trestný kop se snesl na hlavu Kutiše, který trefil jednoho z bránících hráčů, od něho putoval míč k volnému Janu Dařílkovi a po jeho střele k tyči Jakub Volf neměl šanci zasáhnout – 2 : 0.

 Ke cti hráčů Záhoří patří fakt, že i za krajně nepříznivého stavu v úvodu zápasu začali bojovat a už v 15. min. dosáhli kontaktního gólu. Šimek chtěl naplnit pořekadlo, když nevíš co s míčem, dej gól. Dostal se ke skákavé přihrávce a na jeho střelu neměl domácí brankář nárok – 2 : 1.

 Ve 32. min. mohlo být vyrovnáno. Po trestném kopu si totiž za domácí obranu zaběhl Sup, ale přelobovat vyběhnuvšího Tomáše Hoffmanna nedokázal. Za tři minuty provedl hezkou individuální akci Václav Hoffman, ale po přechodu svého strážce nenašel centr nikoho ze spoluhráčů. Další branka v první pětačtyřicetiminutovce nepadla, a tak se šlo do kabin lépe fotbalistům Ratibořských Hor.

 

Ani v úvodu druhého poločasu fotbalisté Záhoří nezachytili nápor domácího týmu a ten zase vedl o dva góly. Defenziva hostů chybovala a vybíhajícímu brankáři Jakubu Volfovi nezbylo nic jiného než ve vápně faulovat pronikajícího domácího útočníka. Rozhodčí Syrovátka bez rozpaků ukázal na značku pokutového kopu. Balón si postavil kanonýr Kutiš a penaltu bezpečně proměnil – 3 : 1.

V 65. min. hostující trenér provedl dvě změny v sestavě a jak se později ukázalo, měl šťastnou ruku. Do branky nastoupil za Jakuba Volfa zkušenější Řeřicha a obránce Hrubého vystřídal Hanus. Tato změna se opravdu osvědčila. Do zápasu se tak hosté dostali už v 67. min., to domácí nedovoleně zastavili několik metrů před vápnem Hanuse a Šimek z trestného kopu snížil na 3 : 2.

 Fotbalisté Záhoří v tu chvíli začali hrát svou hru a nepouštěli soupeře do šancí. K vyrovnání došlo v 71. min., po pěkné akci Hanuse, který obešel Průchu a přetaženým centrem našel ve vápně Martina Kvěcha a ten stanovil konečnou podobu výsledku – 3 : 3.

Záhořští byli stále ve hře. V 78. min. Cibochovi chytil jasnou šanci gólman Tomáš Hoffmann. Skvělým zákrokem mu zabránil skórovat. Tým Záhoří odvedl poctivou práci s velkou chutí zvítězit. Působil v závěru zápasu opravdu sympaticky, ale stejně jako kolegům z Ratibořských Hor mu chybělo více rozhodnosti.

 

Branky: Václav Horffmann, Jan Dařílek, Kutiš (penalta) – Šimek 2x (1x penalta), Martin Kvěch.

Rohy: 2 :3, ŽK: 1 : 1, rozhodčí Syrovátka.

 

Sestavy mužstev:

Záhoří – Jakub Volf (65. Řeřicha) – Hrubý (65. Hanus), Němec, Hadraba, Sova – Malý, Ciboch, Šimek, Tomáš Kápl – Martin Kvěch, Sup, trenér Ludvík Pišinger.

Ratibořské Hory – Tomáš Hoffman – Růžička, Patrik Mareš, Krejčí, Průcha – Dušek, Vaněček, Vocílka, Jan Dařílek – Kutiš, Václav Hoffmann, trenér Václav Hoffmann.