I.B třída: LOM - ZÁHOŘÍ 1:0

ZÁHOŘŠTÍ BODY Z LOMU NEPŘIVEZLI

Václav Karas

Lom u Blatné/ V 18. kole krajské fotbalové I. B třídy vycestovalo mužstvo Sokola Záhoří na Strakonicko, konkrétně do Lomu.


SOKOL  LOM   SOKOL ZÁHOŘÍ  1 : 0  /1:0/

 

Fotbalisté Záhoří se poprvé v historii obou klubů představili divákům v Lomu, kde nastoupili proti mužstvu, které se před tímto zápasem nacházelo v tabulce soutěže na předposlední příčce. V utkání spíše průměrné úrovně padl jediný gól, bohužel do záhořské sítě. Hosté příležitosti měli, ale vázly nápady, důraz a hlavně přesnost v zakončení. Až na výjimky se však lomská obrana se záhořskou ofenzívou poradila.

Hráči Lomu si byli vědomi svého postavení v soutěži, šli do první minuty za vítězstvím. V úvodu získali převahu v poli, zatlačili soupeře před šestnáctku, ale Vilitova střela, která směřovala na Lepičovu branku skončila rohem. Hosté poprvé ohrozili domácí branku v 7.mimutě, Mich. Říha pálil do houštiny těl a byl z toho také jenom roh. Po Alexandrově rozehrání proletěl míč celým  pokutovým územím A Petru Káplovi chyběl pouhý krok ke skórování. Domácí odpověděli rychlým brejkem J. Šuby, který obelstil dva obránce, předložil R. Mišiakovi, jemu střela nesedla. Do stoprocentní šance se dostali domácí ve 14. min., jenže Vilita z deseti metrů přestřelil záhořskou branku. Možnosti hostující ofenzivy předvedla ve 20. min. trojice Ciboch-Alexandr-Blažek, která si rychle vyměnila míč, dostala se do vápna, ale před Blažkem zasáhla obrana Lomu. Za dvě minuty to zkusil z dálky Hauser, pokus však skončil v Murarikově náručí. Hned z protiútoku Ředina obešel Filipa i Hendrycha, ale zamířil těsně nad. Do obrovské šance se dostal ve 36. min. domácí Ředina, který obešel vše co mu stálo v cestě, ale lepič bleskovým vyběhnutím zabránil jisté brance. O Osudu celého utkání rozhodl gól vstřelený fotbalistů Záhoří na cestu do šatny. Ve 44. min. předvedly domácí rychlou kombinační akci, když dlouhý míč do pravé strany dostal J. Šuba, obešel poslední překážku v podobě dvou bránících hráčů, stačil přesně  přihrát Šormovi, který vypálil, Lepič střelu vyrazil jen před sebe a dobíhající J. Šuba z pěti metrů nezaváhal – 1 : 0.

Po změně stran se snažili hosté brzy srovnat skóre a ta možnost se jim naskytla ve 48. min., to Alexandr zasáhl standardku velmi nepříjemně, ale teč, která by zařídila gól nepřišla. Neujala se ani střela Michala Říhy, kterou zblokoval P. Mikeš. Snaha Záhořských pokusit se o zvrat torpedovala záhy málem druhým gólem. V 60. nim. rychlý J Šuba, kterého Souček nezastavil, pronikl až před Lepiče, ten mu míč sebral přímo z kopačky. Tým Záhoří pak sevřel domácí u jejich brány, nadále hrozil převážně ze standardek a po jedné z nich měl obrovskou šanci na vyrovnání v 73. min. Vilita sice vyhrál souboj s Petrem Káplem, ale záhořský gólman byl u míče včas. I poté se dvakrát vyznamenal Lepič při bombách Řediny. V 88. min. ho po střele R. Mišiaka zastoupila tyč.

Rohy: 3:5, ŽK 1:1 /L. Mišiak – Blařek/, rozhodčí Sebera, 60 diváků.

LOM: Murárik  - J Šuba, M. Mikeš, Šorna, L. Mišiak – Týma, P. Mikeš, Vilita, P. Šuba – Redina, R. Mišiak. Trenér: Zdeněk Mikeš.

ZÁHOŘÍ: Lepič – Hauser, Petr Kápl, Hendrych /56. Václav Volf/, Souček – Ciboch, Filip /78. Bláha/, Michal Kvěch, Blažek – Alexandr/67. Pavel Kápl ml./, Michal Říha. Trenér: Václav Růžička.