I.B třída: Kestřany - Záhoří 0:1

FOTBALISTÉ  ZÁHOŘÍ  DOBYLI KESTŘANSKOU  TVRZ

 

VÁCLAV  KARAS

 

Kestřany – Ve 21. kole krajské fotbalové I. B třídy cestovali fotbalisté Záhoří za svým nejbližším soupeřem do Kestřan.

 

TJ  ZD  KESTŘANY  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ   0 : 1  (0:1)

 

Jindy spíše nedobytná Kestřanská tvrz byla hostům tentokráte přívětivá a umožnila jim odvést všechny tři body, které jim upevnily třetí místo v tabulce. Okresní derby probíhalo na těžkém terénu, na kterém se nedal hrát kombinační fotbal, přesto předváděli domácí i hráči Záhoří kvalitní fotbal s obrazem hry nahoru-dolů. Dalo se očekávat, že domácí zahájí zápas náporem a ten opravdu přišel. Už ve 2. min. prošel Levora, odcentroval do vápna, ale brankář Kápl vyběhl a byl u míče o zlomek vteřiny dříve než dobíhající Lebeda s Pekárkem.

Pak měl dvě dobré možnosti záhořský Blažek, nejprve vyzkoušel z dálky pozornost brankáře Drahoše a poté vypálil nad. V 6. min. faulovali hosté, trestný kop Průchy brankář Kápl s námahou vytěsnil na roh. Ten se vyznamenal i za dvě minuty, když Königovu bombu vyrazil na roh. Stoprocentní šanci měli Záhořští v 11. min., když po minele jednoho z domácích obránců postupoval Polívka sám na brankáře Drahoše, ale jeho rána levačkou skončila půl metru vedle. Ve 22. min. Čejka zkusil prostrčit míč do výhodné pozice Lebedovi, ale hostující obrana spolu s brankářem Káplem situaci vyřešila. O osudu celého derby rozhodla nečekaně už 24. min., to domácí faulovali a Němec se parádně trefil z trestného kopu do levého rohu, nedal brankáři Svatošovi možnost zasáhnout – 0 : 1.

Domácí rozhodně nečekali, že to bude jediná branka tohoto duelu a přinese týmu Záhoří výhru. Za tři minuty autor vedoucí branky hostí Němec nedovoleně zastavil Pekárka, trestný kop Průchy Kápl jen s obtížemi kryl. Kestřanští se snažili ještě do přestávky s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, přidali na aktivitě, jenže střelecky se jim nedařilo. Naopak dvě minuty před pauzou si Blažek vypracoval šanci, zamířil přesně k tyči, ale Drahoš efektně střelu chytil. Po změně stran zase začali domácí náporem a během krátké doby zahrávali čtyři rohy, které spolehlivá záhořská defenziva zlikvidovala. V 50. min. přišel rychlý brejk hostí, Sup postupoval po levé straně, pět metrů před vápnem byl nedovoleně zastaven R. Keclíkem, Kořánův trestný kop brankář Drahoš zkrotil.

Za minutu domácí Lebeda přešel přes dva bránící hráče, jenže v koncovce selhal. Nejhezčí moment zápasu po obrátce měl na svědomí hostující Malý, který po Blažkově přihrávce vypustil v 60. min. nebezpečný projektil z hranice vápna mířící k levé tyči, ale parádní zákrok vytasil domácí gólman Drahoš a dělovku vyrazil na roh. Poté se pár minut hrál nezáživný fotbal s častým přerušováním ze strany hostí kvůli faulům. Výborná defenzivní činnost hráčů Záhoří na čele s brankářem Káplem stále kalila jejich produktivitu. Hosté se snažili držet stále slibně pro ně se vyvíjející stav utkání, do vážnějších pozic hráče Kestřan nepouštěli a sami se dopředu moc nehrnuli.

V této době byla obrana domácích prakticky bez práce, krajní obránci a velice aktivní Hoštička podporovali útok. V 78.min. Kaderka nasměroval trestný kop do zdi a dorážka M. Keclíka šla metr nad břevnem záhořské branky. Srovnat mohl deset minut před koncem Hoštička, když po chybě hostí následoval jeho rychlý brejk, toho však nakonec při pokusu o finální kličku Záhořští zastavili. V době kestřanského náporu mohl definitivně rozhodnout po Blažkově přesné přihrávce zprava Sup, který zblízka spíše vinou terénu, nedokázal zakončit. V závěru domácí počet rohových kopů ještě navýšili, jenže ani z jednoho nic nevytěžili, a tak Záhořští nejtěsnější vedení uhájili až do konce utkání a po delší době dobyli Kestřanskou tvrz.

Branky: Němec, rohy: 18:2, ŽK 2:2 (König, Kaderka – Sádlo, Michal Kápl), rozhodčí Hoch – Katolický, Petričák, přihlíželo 48 diváků.

Sestavy:

Kestřany – Drahoš – R. Keclík, M. Keclík, Hoštička, Kaderka – Čejka, Průcha, Lebeda, König (77. Mírka) – Pekárek, Lebeda. Trenér Petr Pangrác.

Záhoří – Michal Kápl – Hadraba, Němec, Kořán, Hendrych – Tomáš Kápl, Sádlo, Malý (90. Sova), Blažek – Polívka (58. Alexandr), Sup. Trenér Lubomír Kuruc.