I.B třída: Jistebnice - Záhoří 3:1

VELKÉ  TRÁPENÍ  FOTBALISTŮ  ZÁHOŘÍ  POKRAČUJE

 

VÁCLAV  KARAS

 

Jistebnice – Na programu 23. Kola krajské fotbalové I. B třídy bylo utkání hrané na jistebnickém trávníku, ve kterém se střetli domácí fotbalisté s týmem Záhoří

1.FC  JISTEBNICE   -  SOKOL  ZÁHOŘÍ       3 : 1   (2 : 0)

Fotbalisté Záhoří se po delší době představili na jistebnickém hřišti místním divákům. Jak už to v poslední době bývá, začali hosté velice ospale a po jejich naivních chybách rozhodli domácí o své výhře prakticky v úvodní desetiminutovce. V 6. min. záhořská defenziva chybovala, toho využil hbitý Peclinovský a ten nedal záhořskému gólmanovi šanci vyniknout – 1 : 0. V 9. min. už to bylo 2 : 0, když po chybné rozehrávce získal míč Šváb a pro něho už nebylo problémem skórovat podruhé. Dvougólové vedení přineslo uklidnění do domácích řad. To byla pro hosty velká nepříjemnost. Po sérii neúspěchů totiž sebedůvěra rozhodně nepatří mezi nejsilnější stránky hostujících hráčů. Brzké góly jim na sebevědomí nepřidaly. Záhořští přesto bojovali dál a rvali se s nepřízní osudu. Záhořští vyrovnali hru a v 15. min. poprvé zahrozili, když po úniku Hojky a přihrávce Cibocha skončila Komínova tečovaná střela  z hranice vápna nad břevnem. Z následného rohu, Němec  u bližší tyče míč hlavou šikovně prodloužil, nikdo z jeho spoluhráčů ale v malém vápně nebyl. Jak se dávají góly mohl předvést ve 22. min. Jan Muž, jenže po Trpkově centru nikým neobtěžován z deseti metrů uklidil míč z voleje jen o chloupek vedle pravé tyče Řeřichovy branky. Do konce prvního poločasu si domácí žádnou drtivou převahu nevytvořili. Naopak hosté měli ve 35. min. možnost skórovat, jenže Supova parádní střela se mezi tyče nevešla. Další pokusy hostů sesbíral brankář Baka.

Začátek druhého poločasu byl stejný prvního, jako přes kopírák. Fotbalisté Záhoří jakoby ještě odpočívali v šatně, začali zase vlažně a inkasovali potřetí. Došlo k tomu hned ve 46. min., když Martin Muž obešel dva bránící hráče a únik zakončil dokonale – 3 : 0. To byl další nečekaný úder, se kterým se hostující fotbalisté nemohli dlouho vyrovnat. Navíc měli velké problémy dostat se za obranu Jistebnice, jejich akce končily většinou ještě před šestnáctkou domácích. Naopak Jistebničtí formou krátkých přihrávek si vynutili převahu v poli. Další obrovskou příležitost měli v 56. min., Jan Muž utekl, na centr si naběhl Peclinovský, ale z bezprostřední blízkosti v pohybu branku netrefil. I další pokusy Martina Muže, Peclinovského i Mrzeny záhořský brankář kryl. Poté záhořští zase hru vyrovnali, jenže Tomáš Kápl svůj únik  zakončil střelou doprostřed brány, kde stál připravený brankář Baka. V 64. min. prošel záhořský Šimek šikovně přes dva bránící hráče, ale před jistebnickým gólmanem střelecky selhal. Snažil si tento nezdar vynahradit a jeho chvíle přišla v 70. min., když byl ve vápně faulován a Sup nařízený pokutový kop bezpečně proměnil – 3 : 1. Následně ze hřiště odkulhal zraněný Šimek a náhradní brankář Jakub Volf pak operoval na jeho postu. Pak se ještě hosté pokusili o zdramatizování zápasu, o vstřelení kontaktní branky, jenže se jim to nepodařilo a odjeli z Jistebnice s prázdnou.

 

Branky: Peclinovský, Šváb, Martin Muž – Sup (penalta).

 

Rohy: 3 : 1, ŽK 1 : 2, rozhodčí Svoboda – Vican, Mraček, přihlíželo 64 diváků.

 

Sestavy mužstev:

Jistebnice: Baka – M. Maňák, Bechyně, Trpka, Bojko – Šváb, T. Maňák, Mrzena, M. Muž – J. Muž, Peclinovský, trenér Pavel Trpka.

Záhoří: Řeřicha – Hrubý (65. Hanus), Němec, Hadraba, Sádlo – Ciboch, Komín, Šimek (75. Jakub Volf), Tomáš Kápl – Hojka (35. Sochor), Sup, trenér Ludvík Pišinger.