I.B třída: Chýnov - Záhoří A 12:3

            Z CHÝNOVA SE VRÁTILI S POŘÁDNÝM DEBAKLEM

Chýnov (vk) – O víkendu zahájila svoje účinkování také krajská fotbalová I. B třída a fotbalisté Sokola Záhoří vstoupili do soutěže na hřišti v Chýnově.

FC  CHÝNOV  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ   12 : 3    (8:0)

Úvodem je třeba připomenout, že na první vzájemný duel mezi oběma soupeři mají fotbalisté Záhoří pěkné vzpomínky, na podzim v roce 1966 totiž jako nováček soutěže krajské I. B třídy zvítězili na domácím trávníku na Chýnovem 3:1. K poslednímu měření sil došlo na jaře 1998 v Chýnově, kdy si domácí hráči vybojovali postup do I. A třídy. Ponechme historii stranou a přejděme do současnosti. I tam se zrodil historický výsledek v podobě tuctu gólů v síti Záhoří, takový debakl dvaapadesátileté účinkování klubu v soutěžích nezažilo. Záhořská defenziva byla děravá jako cedník, domácí to hned zjistili a také náležitě potrestali. Chýnovští zahájili utkání velice aktivně a od první minuty nenechali nikoho na pochybách, kdo je pánem na hřišti. Hned ve 2. min. zahrávali roh a po jeho zahrání Sedlatý přihrál do vápna a Pěknic zahájil chýnovský brankostroj – 1:0.

Nesoustředěnost záhořské defenzivy využil v 5. min. Bartáček a zvýšil na 2:0. Záhořští poprvé zahrozili v 6. min., Polívka uvolnil Sádla, ale Průša včas opustil svoji svatyni a nebezpečí zažehnal. Jenže za minutu už to bylo 3:0. Pěknic si pohrál se dvěma protihráči a Šmíd už měl snadnou úlohu, aby balon umístil do prázdné branky. Hráči Záhoří po tomto direkt zůstali jako opaření a v 8. min. inkasovali počtvrté, to Bartáček zamířil přesně k tyči – 4:0.

Hosté drtivý nástup soupeře nezachytili. Ve 14. min. si Bartáček pohrál s oběma stopery a přihrál doprava na volného Pěknice a bylo to už hrozivých 5:0. Poté chýnovská kanonáda přestala a na řadu přišli i hosté. V 19. min. utekl po levé straně Sup a Hlinka ve skluzu odvrátil na roh. Po Alexandrově rozhrání pálil Hauser nad. Za tři minuty podnikli domácí rychlý brejk a Pěknicova křižná střela jen o chloupek minula levou tyč záhořské branky. Ve 24. min. Pěknic obešel dva bránící hráče a jeho centr zprava nekrytý Karel Zadražil poslal hlavou nad.

Ve 31. min. domácí faulovali a Kořánův trestný kop z úctyhodné vzdálenosti ukryl brankář Průša ve svém náručí. Půltuctový gól v záhořské síti skončil ve 33. min., to ještě hostující gólman výborně vyrazil bombu, kterou vyslal na jeho branku Pěknic, ale dorážka Václava Hrušky už byla přesná – 6:0. Překrásná kombinační akce domácích vyústila ve 36. min. v sedmý gól v záhořské brance, když si Mládek pohrál s obránci, přeloboval i brankáře a Pěknic snadno skóroval – 7:0 a byl hattrick na světě

. Domácí se ani s tak vysokým vedením nespokojili a přibalili hostům ještě tři minuty před odchodem na přestávku osmý gól. Bartáček udělal z hostujících hráčů solné sloupy a nezadržitelně skóroval – 8:0 a završil svůj hattrick.

Trenér hostí udělal dvě změny v sestavě a poslal hned v úvodu na hřiště Smetanu a později i Šimka. Smetana výborně narušoval přihrávky domácích a Šimek byl úspěšný ve střelbě. Záhořští ve druhém poločase už nebyli tak pasivní a brzy si vypracovali dvě výborné šance. Nejprve Sup zachytil Alexandrův dlouhý pas ve vápně, jenže přes dva bránící hráče nepřešel. Poté si po Sádlově přihrávce opět Sup pohrál s domácími obránci, ale nezakončil přesně. A když ani Němcův padáček neskončil za zády Průši, přidali domácí v 56. min. další gól, když Pěknic z hranice vápna šikovně přehodil brankáře – 9:0. Ani za tohoto nepříznivého stavu hráči Záhoří zbraně nesložili a v 60. min. upláchl domácí obraně rychlonohý Smetana a chladnokrevně zavěsil – 9:1. Druhou branku si připsali na své konto hosté v 64. min., když Šimek nevídanou bombou prostřelil Průšu – 9:2.

V 66. min. fauloval Čihák Sádla, trestný kop Kořána chýnovský gólman vyrazil. O minutu později nedokázal Pěknic překonat brankáře hostí ani nadvakrát. Domácí diváci se dočkali i kýženého desátého gólu, který po biliárové akci zaznamenal v 71. min. Václav Hruška – 10:2. Za minutu utekl domácí obraně Sup, ale po jeho přihrávce pálil Šimek nad. V 75. min. po fatální chybě záhořské obrany zvýšil Václav Zadražil na 11:2. Tucet branek přidali přece jen domácí v 81. min., to na ukazateli po střele Václava Hrušky a jeho hattricku svítilo již 12:2. Desetigólový rozdíl zmírnil v poslední minutě zápasu po Smetanově přihrávce Šimek a ukončil záhořské trápení – 12:3.

Branky: Pěknic 4x, Bartáček 3x, Václav Hruška 3x, Šmíd 1x, Václav Zamrazil 1x.

Rohy: 7:1, ŽK 1:2 (Šmíd – Hendrych, Hauser), rozhodčí Reisner ml., 79 diváků.

Sestavy:

Chýnov – Průša – Sedlatý (82. Vlastimil Hruška), Hňup (27. V8clav Zadražil), Šmíd, Karel Zadražil (55. Čihák) – Hlinka, Mládek, Bartáček, Pěknic – Doubrava, V8clav Hruška. Trenér Toman Kačur.

Záhoří – Kápl – Hauser (46. Smetana), Němec, Hadraba, Hendrych – Sádlo, Kořán, Alexandr (72. Marcel Sochor), Ciboch, Sup – Polívka (58. Šimek), trenér Zdeněk Hůla.