I.B třída: Božetice - Záhoří 2:2

OKRESNÍ  DERBY  NEMĚLO  V BOŽETICÍCH  SVÉHO  VÍTĚZE

 

VÁCLAV   KARAS

 

Božetice – V 18. kole krajské fotbalové I. B třídy nastoupilo mužstvo Sokola Záhoří na božetickém trávníku proti místním fotbalistům.

 

TJ  BOŽETICE  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ      2 : 2   (1:0)

 

Fotbalisté Záhoří se střetli se soupeřem, který se před tímto okresním derby krčil na předposledním postu pomyslné pyramidy, sami jsou na tom sice jen o trochu lépe. Přijížděli však do Božetic s cílem potvrdit vysokou výhru nad Smetanovou Lhotou.

Ti znovu nezklamali a odvezli si z božetického trávníku zasloužený bod. Domácí s větrem v zádech získali pochopitelně v úvodu zápasu územní převahu v poli, ale do vyložených šancí se moc nedostávali. První náznak slibné příležitosti měl v 17. min hostující Martin Kvěch, jemuž přistrčil do vápna míč  šikovně Hanus, záhořský útočník mušku měl notně vychýlenou. Krátce nato zahrozil na druhé straně Pinc, jeho tečovanou střelu stočil Sádlo na roh. Ve 22. min. si po přihrávce Němečka Maťha svým oblíbeným způsobem potáhl balón podél vápna, tvrdě vypálil, Řeřichu v bráně ale nevystrašil, míč letěl nad. Ve 26. min. po dvou neodpískaných ofsajdech se domácí ujali vedení Maťhou – 1 : 0. Božetičtí si v této fázi utkání sice udržovali územní převahu rohových kopů. Závěr prvního poločasu se hrál však v režii hostujícího celku, ale jeho fotbalistům vyrovnání nepřinesl. Ve 41. min. po Šimkově přiťuknutí Sup Hanzlíkovu bránu překopl. Těsně před odchodem do šaten se po střele Šimka dostal do šance Martin Kvěch, jeho dělovka z osmi metrů šla nad bránu, a tak šli na přestávku spokojenější domácí. Po změně stran měli iniciativu na svých kopačkách Záhořští, jenže jejich akce končily často rohovými kopy, kýžené gólové vyjádření stále nepřicházelo.

Sup i Tomáš Kápl svoje příležitosti neproměnili, a tak trest přišel pro tým Záhoří v podobě druhého gólu. Stalo se tak v 65. min., když se po závaru před Řeřichovou brankou nejlépe zorientoval božetický obávaný střelec Maťha a bylo to 2 :0. Ale ani po dvougólovém vedení týmu Božetic hosté ve své aktivitě nepolevili a rázem se bylo nač koukat. Začali využívat rychlých protiútoků a to jim přineslo sladkou odměnu. V 70. min. při jednom výpadu do božetické obrany byl jedním z domácích obránců faulován Sup a sám postižený z nařízené penalty snížil na 2 : 1. Drama až do konce neustále pokračovalo. V 73. min. se domácí vymanili z obležení a s tvrdou ranou Maťhy si Řeřicha musel poradit nadvakrát. Záhořští přece jen skóre srovnali. V 80. min. zahrál jeden z domácích obránců v tísni na roh. Po obrovském závaru, kdy míč létal vápnem jako při biliáru, dopravil míč za brankovou čáru Němec – 2 : 2. Záhořské ostří bylo otupeno v 85. min., když fauloval Sup jednoho z domácích hráčů, za což uviděl druhou ŽK, a tak následovala karta červená, hříšník musel opustit hřiště ještě před závěrečným hvizdem rozhodčího. V závěru si už fotbalisté obou celků stávající nerozhodný výsledek pohlídali a rozdělili si svou kořist rovnoměrně, tedy po bodu.

 

Branky: Maťha 2x – Sup (penalta), Němec. Rohy: 5:5, ŽK 1:3, ČK 0:1 (Sup), rozhodčí Fiala, 48 diváků.

 

Sestavy:

Božetice – Hanzlík – Fara, Horka, Kotrba, Pavlík – Němeček, Stejskal, Maťha, Tollinger – Dušek, Pinc, trenér Martin Zeman.

Záhoří – Řeřicha – Sádlo (70. Řehoř), Němec, Komín, Hrubý – Hanus, Ciboch, Šimek, Tomáš Kápl – Martin Kvěch, Sup, mužstvo vedl Zdeněk Hůla.