I.B třída: Bechyně - Záhoří "A" 2:2

NAPODRUHÉ UŽ ZÁHOŘÍ DVOUGÓLOVÉ MANKO DOHNALO

Bechyně: K dalšímu zápasu podzimní části krajské fotbalové I. B třídy cestovalo mužstvo Sokola Záhoří do Bechyně. Na překrásném sportovním areálu nastoupili v lázeňském městě hráči Záhoří proti domácím fotbalistům. V tomto utkání byl favoritem domácí celek, který tuto roli nepotvrdil. Remíza s Bechyní byla po přestávce vydřená a odbojovaná.

BECHYNĚ - ZÁHOŘÍ   2:2

Hosté začali aktivně, ale soupeř poté přidal na rychlosti a pohynu, dobře kombinoval a stále častěji se dostával k blízkosti hostující branky. V 6. min. zatáhl za záchrannou brzdu těsně před vápnem Hadraba, trestný kop L. Vrchoty defenziva Záhoří odvrátila do bezpečí. V 10. min. nastal velký závar před záhořskou brankou, jenže střely Maršála a Byrtuse skončily mimo.

Poté podnikli Záhořští rychlý brejk středem hřiště, Blažek přihrál Sádlovi, jeho utěšená střela skončila rohem. Udeřilo bohužel na druhé straně. Ve 13. min. centrovaný míč zleva Řeřicha podběhl a na zcela volného L. Vrchotuzívala prázdná branka a ten hlavou bez problémů skóroval – 1:0.

Laciná branka domácímu celku hodně pomohla. V 17. min. Máca pronikl do vápna, zpětnou přihrávkou našel Sedláka, jenže ten zamířil nad. Za dvě minuty Hadraba fauloval domácího Byrtuse a Mácovu standardku musela zastavit zeď. Pak se odhodlal záhořský Komín ke střele z dálky, ta přeplachtila klubko hráčů a skončila metr nad břevnem Albrechtovy branky. Poté měli slibnou šanci hosté, když po centru Hadraby zprava hlavičkoval Sup a gólman Albrecht lapil míč na brankové čáře. Bechyňští udeřili ve 29. min. podruhé, Maršál unikl po levé straně a jeho povedená střela skončila v horním růžku Řeřichovy branky – 2:0.

To už nevypadalo s hosty dobře. Ti si sice vypracovali dvě možnosti Cibochem a Sádlem, ale jejich pokusy šly mimo. V závěru prvního poločasu měli ještě šance po přihrávkách Hrubého Michal Kvěch a po něm i Sádlo, jenže oba bechyňskou branku netrefili. Závěr první půle byl dobrou předzvěstí do druhého dějství.

Po změně stran diváci viděli jiné záhořské mužstvo. Jeho fotbalisté vsadili na bojovnost a byli většinou aktivnější než jejich soupeř a to přineslo zisk jednoho bodu. Ve 48. min. Vogeltanz fauloval Martina Kvěcha, trestný kop Hrubého brankář Albrecht kryl. Ten se vyznamenal i za sedm minut, když bravurně vyrazil Blažkovu bombu do pole. Hráči plnili úkoly, které od nich trenér Petr Kápl chtěl. Začali rychleji přistupovat k protihráčům a byli důraznější v osobních soubojích. Z jedné vážnější Blažkovy akce Ciboch zakončoval do gólmana. Kontaktní gól týmu Záhoří zákonitě přišel v 60. min., když Blažek získal míč ve středu pole, obešel T. Vrchotu a jeho přesná střela rozvlnila síť bechyňské branky – 2:1.

Za minutu mohli Záhořští málem doplatit na nesoustředěnost, to Maršál postupoval sám na brankáře Řeřichu, jen jeho střelu bravurně chytil. Hosté byli stále aktivní a v 64. min. utekl zleva T. Kápl, přesprintoval Mázora, ale branku Bechyně netrefil. Domácím zatrnuto v 73. min., když vyrazil dopředu Michal Kvěch, jeho výstavní střela šla jen o centimetry nad břevnem branky Bechyně. Záhořští měli i nadále územní převahu a vyrovnávací gól visel ve vzduchu. Ten po zásluze přišel v 75. min. po střele T. Kápla, která prošla podél brankáře Albrechta a bylo srovnáno – 2:2.

V závěrečné desetiminutovce měli šance Záhořští, střelecky se už neprosadili, ale i tak ze zdánlivě ztraceného zápasu vydřeli zasloužený bod.


Branky: 13. L. Vrchota, 29. Maršál – 60. Blažek, 75. T. Kápl. Rozhodčí: Bumba – Rous, Slaba. Rohy:2:2. ŽK: 0:2 (Ciboch, Blažek), přihlíželo 42 diváků.

 

Sestavy:
Bechyně: Albrecht – Skalák, T. Vrchota, Sedlák, Mázor – Vogeltanz, Byrtus, Máca (46. Peterka), Kavka (71. Houdek) – Maršál, L. Vrchota (82. Šťastný), trenér Josef Michálek.

Záhoří: Řeřicha – Hrubý, Komín, Hadraba, Michal Kvěch – Sádlo, Ciboch, Sup, T. Kápl – Martin Kvěch (90. M. Sochor), Blažek, trenér Petr Kápl.