I.B třída: ALBRECHTICE - ZÁHOŘÍ 1:1

HOSTÉ SE FATÁLNÍ CHYBOU PŘIPRAVILI O VÝHRU

VÁCLAV KARAS

Albrechtice nad Vltavou / Na programu 20.kola krajské fotbalové I.B třídy bylo okresní derby hrané na hřišti v Albrechticích a domácí fotbalisté v něm přivítali tým Záhoří.

TJ ALBRECHTICE N/VLT. - SOKOL ZÁHOŘÍ 1:1 /0:0/

Domácí se před zápasem nacházeli v těžké pozici, neboť v případě prohry okupovali stále předposlední místo v soutěži. Začali svižně s viditelnou snahou odčinit božetický debakl. Hned ve 2.min. se rodila jejich první vážnější šance, když Heine vyslal dopředu Milotu, ale tomu do rány skočil Hendrych a byl z toho roh. Za čtyři minuty odpověděli stejnou mincí i Záhořští, to Petr Kápl dlouhým nákopem vyslal Cibocha a jeho akce skončila rovněž rohem. Domácí měli i další příležitosti, dvě patřily do kategorie „super“.

    Ve 13. min. po rychlém Heineho brejku zakončoval Mir. Vyskočil, jenže brankář Kápl střelu u levé tyče kryl. V 18. min. hosté faulovali a trestný kop Voneše vyrazil Kápl daleko do pole. Na chvíli na opačné straně při dlouhém Cibochově autovém vhazování si do velkého vápna naběhl Václav Volf, ale tomu balon v rozhodujícím okamžiku odskočil od nohy. Ve 22. min. střídající Dušan Hronek předvedl sólovou akci, byla z toho Řeřábkova hlavička, ale skončila mimo tyče. Ve 27. min. měli domácí obrovskou možnost otevřít skóre, když Polanský přihrál zcela volnému Milotovi, jeho bomba orazítkovala břevno záhořské branky. Poté se dostali ke slovu i hosté, Blažek obešel dva bránící hráče, pohotově vystřelil a brankář Cihla měl co dělat, aby střelu ukryl ve svém náručí. Pět minut před koncem první půle pronikl Říha až na polovinu Albrechtic, nádherně našel ve vápně Michala Kvěcha a jeho teč prošla metr od pravé tyče Cihlovy branky. V úplném závěru jeden z obránců hostí nepochopitelně přihrál Řeřábkovi, který přehodil obloučkem Kápla. Brankář Záhoří dokázal s vypětím sil vyškrábnout na roh.

    Po přestávce se obraz hry nezměnil, hrál se pohledný fotbal nahoru dolů. Ve 48.min. promarnil šanci po trestném kopu Hejného Dušan Hronek, ten sice dobře vystřelil, jenže do dobře postaveného gólmana Kápla. Za pět minut se zrodila pohledná kombinační akce týmu Záhoří, když Říha našel těsně před šestnáctkou Blažka, ten trefil současně dva domácí obránce a odražený míč poslal dobíhající Hauser těsně nad. V 56.min. přímý kp domácích vyřešil Kápl vyboxováním míče do pole. Domácí z několika slibných příležitostí gól nedali a vypadalo to, že se jim to může vymstít. Hosté totiž ovládli střed hřiště a jejich převaha v poli byla stále více zřetelnější. Záhořští udeřili po učebnicové akci, když si Blažek s Říhou vyměnili dvakrát míč mezi Kolářem a Jos. Hronkem, druhý jmenovaný uviděl neobsazeného Michala Kvěcha, který zakončil chladnokrevně a navíc přesně – 0:1. Gól byl pro domácí šokem, ale Albrechtice nejsou tým, který by se dopředu vzdával. Domácí vrhly všechny síly do útoku a obrana hostí často hasila požár před svou brankou za cenu rohů. V 84.min. vypálil Voneš, Ciboch ve snaze nebezpečí odvrátit, míč tečoval tak, že přehodil vlastního brankáře a bylo srovnáno – 1:1. Zápas tak dospěl k remíze, se kterou byli více spokojeni hosté.

Rohy: 11:2, ŽK 1:1 /Jos.Hronek – Petr Kápl/,rozhodčí Hrádek, 70 diváků.

Albrechtice: Cihla – Polanský, Kolář, Jos.Hronek, Smola /21.Dušan Hronek/ - Heine /46.Hejný/, Řežábek, Milota /69. Pilát/ Vidinský – Voneš, Mir. Vyskočil. Trenér:Tomáš Řehoř.

Záhoří: Michal Kápl – Hauser, Petr Kápl, Bláha, Hendrych – Ciboch, Filip, Michal Kvěch, Říha – Václav Volf /62.Pavel Kápl ml./, Blažek. Trenér: Václav Růžička.