I.B třída: ZÁHOŘÍ - MIROVICE 2:2

 

HENDRYCH ZACHRÁNIL DOMÁCÍM BOD V SAMÉM ZÁVĚRU UTKÁNÍ

 

VÁCLAV KARAS

Záhoří/ Krajská fotbalová I.B třída pokračovala dalším jarním kolem a fotbalisté místního Sokola přivítali na svém hřišti celek Milovic, se kterým sehráli okresní derby.

 

SOKOL ZÁHOŘÍ - FC DIMMPL MIROVICE 2 : 2 /1:1/

 

Mirovičtí svým výkonem diváky mile překvapili a při hře nebylo vůbec znát, že se na záhořském trávníku představil soupeř z úplného dna tabulky. Domácí vynikali svou zkušeností, hosté naopak překypovali bojovností, rychlejším startem na míč, a tak nechybělo mnoho, aby se dočkali prvního jarního vítězství.

V úvodních minutách zápasu si domácí vytvořili územní převahu, ale střelu Alexandra brankář Vandas chytil a další pohledná akce skončila jen rohem. Po Alexandrově zahrání prošel centr až doleva k Martinu Kvěchovi, který zamířil vedle. Do vedení se však dostali hosté, když ve 12. min. podnikli rychlý brejk středem hřiště P.Krušinou, který přesně přihrál Obytovi a jeho umístěná střela přistála u levé tyče Káplovy branky – 0:1. Byl to zároveň první jarní gól týmu Mirovic. Po čtvrthodině hry pálil zleva Martin Kvěch, jeho tečovaná střela ale terč nenašla. Ve 20. min. unikl po pravé straně Skákačovi i Blahovi Hauser, jenže zamířil těsně nad břevno Vandalovy branky. O minutu později následoval rychlý brejk hostí vedený po levé straně Císařem, ten obešel vše co mu stálo v cestě, včetně brankáře Kápla, ještě stačil přihrát Jasnému, který ve stoprocentní šanci překopl opuštěnou záhořskou branku. Ve 30. min. se vyznamenal mirovický gólman, jenž bravurně zlikvidoval Cibochovu ránu z hranice vápna. Hned z protiútoku musel zasahovat také záhořský brankář, Obytovu bombu z osmi metrů vyrazil na roh. Velice blízko k vyrovnání byli záhořští ve 32. min., jenže při vzniklém závaru před Vandalovou brankou trefil Michal Říha břevno. V Závěru prvního poločasu byl míč více na kopačkách domácího celku, střely Alexandra, Součka, Michala Říhy a Filipa létaly nad. Domácí přece jen přes svou neutuchající snahu se dočkali sladké odměny. Ve 43.min. Petr Kápl poslal dlouhý nákop až do vápna, brankář Vanda míč nestihl zachytit a po následném závaru Martin Kvěch pohotově srovnal na 1:1.

Po obrátce začali domácí náporem a ve 49.min. byl před šestnáctkou nešetrně zastaven Michal Říha, ale trestný kop Václav Volf poslal mimo branku. Za čtyři minuty si dvakrát mezi sebou zakombinovali Václav Volf s Michalem Říhou, druhý jmenovaný přistrčil výhodně postavenému Alexandrovi, jeho střela šla těsně mimo. Po hodině hry prošli Šašek s Obytem přes záhořské obránce jako nůž máslem, ale Císař zakončoval mimo. Domácí většinou útočili do plných, kdežto hosté využívali rychlých brejků a několikrát řádně prověřili obranu Záhoří, která tentokrát nepůsobila jistým dojmem. V 76.min. se mirovický Jelínek prodral přes tři hráče, pohotově vystřelil podél celé záhořské branky těsně mimo. Domácí toto varování nevzali na zřetel a byli potrestáni. V 81. min. obrana znovu chybovala a Šneberger zleva prostřelil Kápla – 1:2. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout rychlý Obyt, jenže Kápl bravurně zasáhl. Když už to vypadalo, že si milovičtí odvezou ze Záhoří první tři jarní body, poslal Petr Kápl razantní přihrávku do vápna, jeden z obránců hostí zahrál na roh a po rozehrání už v nastaveném čase využil závaru Hendrych a hlavou zařídil domácím bod – 2:2.

Rohy: 3:5, ŽK 0:3 /Skákal, Jasný, Blahna/, rozhodčí Málek, 65 diváků.

Záhoří Michal Kápl – Hauser, Petr Kápl, Bláha /17.Hendrych/, Souček – Ciboch, Michal Kvěch, Filip /77. Lepič/ - Michal Říha – Alexandr, Martin Kvěch /46. Václav Volf/. Trenér: Václav Růžička.

Milovice: Vandas - Jelínek, Pvinička /70. Kvěch/, Blahna, Skákal /56. Boukal/ - Obyt, Šneberher, Jasný, P. Krušina – Šašek, Císař.

Trenér: Břetislav Mikeška.