I.B třída: Záhoří - Malšice 0:3

DOMÁCÍ  VYHRÁLI  NA  ROHY,  ALE  BRANKY  CHYBĚLY

Záhoří – Krajská fotbalová I. B třída začíná mocně finišovat, hrálo se další podzimní kolo a fotbalisté Záhoří přivítali na svém hřišti tým Malšic.

V tomto utkání se střetli fotbalisté dvou celků, které spolu sousedí v tabulce a mají stejný počet bodů. To bylo všechno před tímto zápasem. Po tomto duelu však Malšičtí odskočili v tabulce domácím o tři body. Ve třech posledních zápasech v řadě utekl týmu Záhoří začátek utkání (Řepeč - Opařany, Bechyně, Malšice). Úvod utkání zastihl domácí fotbalisty v nedbalkách. V 5. min. sice hbitý Sádlo z domácího týmu snadno prchl po pravé straně, odcentroval do vápna, jenže Blažek míč přesně nezasáhl a ten skončil nad.  To byli hosté mnohem úspěšnější a hned z první vážnější šance udeřili. Stalo se tak hned v 6min., když do rozhozené obrany pronikl Krám, na dva metry přesně přihrál Šimákovi a ten zamířil přesně k pravé tyči a Řeřicha už byl bezmocný – 0 : 1. Pro domácí celek to byla velká rána do vazu a v průběhu prvního poločasu byli hodně utrápení. V 11. min. faulovali hosté, trestný kop poslal Komín na Supa, ten posunul na volného Michala Kvěcha, který pálil mimo. Po čtvrthodině hry malšický stoper Čech postupoval s balonem až před hranici šestnáctky, s jeho  třelou si brankář Řeřicha poradil. Druhý gól přidali Malšičtí v 18. min., když Krámovu střelu stočil jeden ze záhořských obránců na roh. Po zahrání nastal závar před brankou Řeřichy a Chvosta za přispění Švece překonal záhořského gólmana – 0 : 2. V dalších minutách bylo na obou stranách k vidění hodně nepřesností, míč byl častěji ve vzduchu než na zemi a o osobní souboje nebyla nouze. Až ve 32. min. po pěkné akci střílel Sup bez přípravy těsně nad branku Malšic. Za dvě minuty se podobně vedlo i Blažkovi. Ve 36. min. záhořský Blažek zahrával dva rohy za sebou, a i když jeho spoluhráči měli slibné šance, hostující obrana míč pokaždé odvrátila do bezpečí.  V závěru prvního poločasu měli dvě šance hosté, jenže Vilímek zamířil nad a Krámovu dělovku brankář Řeřicha jen s námahou kryl.

Po změně stra se domácí fotbalisté rozhýbali, začali po zemi dobře kombinovat a obrana hostí měla více práce. Hned v úvodu druhé půle hosté faulovali, Blažkův trestný kop jen nepatrně skončil na břevnem Cimburkovy brány. Stejnou akci hostů zastavil Komín jen za cenu faulu a Krám z trestného kopu řádně prověřil brankáře Řeřichu. Hosté, vědomi si svého dvougólového vedení, příliš nezlobili a za zmínku stojí situace z 56. min., kdy se míč po dlouhém centru odrazil na vápno k Šimákovi, s jehož nepříliš tvrdou střelou si ale Řeřicha v bráně Záhoří bez potíží poradil. V 60. min. dlouhý míč propadl za dva malšické stopery, ale Blažek ani Sádlo nestačili zakončit. Pak toho domácí směrem do středu moc neprokázali, naopak hosté si vypracovali možnosti Chvostou, Šimákem a Vilímkem, ale ani jeden z nich nezamířil přesně. Naopak na druhé straně byl v 68. min. Blažek přesnější, jenže na brankáře Cimburka nevyzrál. V 72. min. Malšičtí udeřili potřetí. Po rychlém brejku vytěžili problematický trestný kop, který Krám provedl přímo učebnicově, obstřelil zeď a míč skončil u pravé tyče – 0 : 3. První gól domácích stále nepřicházel, i když k němu měli blízko Komín s Hadrabou, ale oba těsně minuly bližší tyč Cimburkovy branky. V 90. min. se dostal do výhodné šance střídající D. Sochor, ale místo přihrávky na své spoluhráče se rozhodl ke střele a z těžkoho úhlu poslal balon vedle tyče. Záhořští se tak ani po delším čase neradovali na domácí půdě ze zisku tří bodů.

Branky: Šimák, CHvosta, Krám, rohy: 8 : 4, ŽK: 1 : 3 (Blažek – Zeman, Krám, Dvořák), rozhodčí: Hovorka – Frček, Kalina, přihlíželo 54 diváků.

 

Sestavy:

Záhoří: Řeřicha – Hrubý, Komín, Hadraba, Fučík (86. Jakub Volf) – T. Kápl (74. D. Sochor), Ciboch, Michal Kvěch, Sádlo – Sup, Blažek, trenéři - Petr Kápl a Zdeněk Hůla.

Malšice: Cimburek – Stejskal, Zeman (29. Nikl), Čech, Švec – Roztočil, Vilímek, Chvosta – Krám (80. Jírovec) – Šimák, trenér Josef Kluzák.