I.B třída - ZÁHOŘÍ "A" - MLADÁ VOŽICE 2:2

O VÝHRU PŘIŠLI ZÁHOŘŠTÍ AŽ V SAMÉM ZÁVĚRU UTKÁNÍ

    Ve druhém utkání podzimní části krajské fotbalové I. B třídy přivítal tým Záhoří na svém hřišti fotbalisty z Mladé Vožice. Na záhořském trávníku se zase utkali domácí fotbalisté po jednoleté odmlce způsobené účastí celku Mladé Vožice v okresním přeboru Táborska.

 

ZÁHOŘÍ "A" - MLADÁ VOŽICE  2:2 (2:1)

 

    Od úvodního hvizdu se hrál útočný fotbal a hosté byli na začátku zápasu lepším týmem. Hned ve 3. min. pálil z hranice vápna Petr Kukla vedle, za dvě minuty byl Martin Kříženecký přesnější, ale radost mu zkazil skvělým zákrokem brankář Řeřicha. Pak domácí hru vyrovnali a první jejich příležitost přišla v 8. min., když hosté faulovali. Trestný kop Komín nasměroval na volného Sádla, ten z otočky zamířil nad Hanzalovu branku.

    Ve 14. min. Sádlo vysunul dopředu Supa, jeho střelu srazil Sůva na roh. Po Blažkově provedení přišel další roh a po něm závar před hostující brankou vyřešil Kubále. Hosté hrozili z rychlých brejků, které dělaly fotbalistům Záhoří po celý zápas značné potíže. Jeden z nich přišel po uplynutí první čtvrthodiny, jenže Petr Kukla měl vychýlenou mušku.

    V 16. min. prošel do otevřené záhořské obrany znovu Petr Kukla, přihrál vlevo na Martina Kříženeckého a pro něho už nebyl žádný problém skórovat do odryté části Řeřichovy branky – 0:1. Za dvě minuty nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno. To Hojka tvrdě vypálil k pravé tyči a brankář Hanzal konečky prstů vytěsnil míč na roh.

    Záhořští se však vedoucím gólem hostů zaskočit nedali, přidali na aktivitě a ve 23. min. Fučík poslal kolmicí dopředu Sádla. Ten spatřil nabíhajícího Martina Kvěcha, toho zradila koncovka. Ve 26. min. hosté nedovoleně zastavili jednoho z domácích hráčů, Blažek předvedl z 25 metrů ukázkový trestný kop a brankář Hanzal byl bez šance – 1:1.

    Za dvě minuty předvedl nevídané sólo Sup, obešel tři protihráče, ale na čtvrtém už ztroskotal. Na druhé straně Marek tvrdě vypálil, jenže Řeřicha se překvapit nedal. Záhořští odcházeli na přestávku přece jen spokojenější. Sup předvedl všem nevídaný kousek, pronikl do vápna, kde ho fauloval Kubále, za což spatřil žlutou kartu, a rozhodčí Hovorka ukázal na značku pokutového kopu. Známý exekutor Sup nezaváhal a bylo to 2:1.

    V 56. min. se vypravil dopředu po levé straně Fučík, jeho falšovanou střelu Hanzal kryl. V 58. min. byla domácí obrana děravá, a toho využil Petr Kukla. Postupoval sám na Řeřichu, jeho střela minula o půl metru levou tyč záhořské branky.

    Soupeř stále hrozil rychlými útoky, které domácí defenziva zastavovala s velkými obtížemi. Při jednom z nich v 68. min. předvedl záhořský gólman vynikající zákrok po bombě Martina Kříženeckého. Tentýž hráč o tři minuty později poslal hlavou míč těsně nad břevno.

    Brankář Řeřicha svůj výborný výkon předvedl v 74. min., když reflexivně vyrazil dělovku Lukáše Kříženeckého. Překonán byl ale v 79. min., když ho šikovně přeloboval Petr Kukla, ale Fučík akrobatickým zákrokem vykopl míč z brankové čáry. Při zákroku se zranil a byl odnesen na nosítkách z hrací plochy.

    V 82. min. mohl definitivně rozhodnout Šimek, ale hostující gólman byl proti. Brejkové situace přece jen hosté přetavili ve vyrovnávací gól. V 87. min. Petr Kukla pronikl do vápna a zamířil přesně k tyči – 2:2. Tým Záhoří tak přišel o výhru v samém závěru.

 

Branky: 26. Blažek, 40. Sup (11) – 16. M. Kříženecký, 87. P. Kukl. 

 

Rozhodčí: Hovorka – Frček, Kalina. 

ŽK: 4:2 (Sup, Sádlo, Blažek, Komín - L. Kříženecký, T. Kukla). 

Rohy 5:4. Diváků: 55.

 

Sestavy:

Záhoří: Řeřicha – Hrubý, Komín, T. Kápl, Fučík (80. P. Kápl) – Hojka (57. Šimek), Ciboch, Sádlo, Sup – Martin Kvěch, Blažek. Trenéři Petr Kápl a Zdeněk Hůla.

Mladá Vožice: Hanzal – Krch (86. Malík), Kubále, Smetana (78. T. Kukla) – Sůva – Vávra (46. Písařík), Š. Kukla, L. Kříženecký – Marek – M. Kříženecký, P. Kukla. Trenér Robert Vaněk.