I.B třída - Větrovy - Záhoří "A" 6:1

V dalším kole podzimní části krajské fotbalové I. B třídy fotbalisté Sokola Záhoří navštívili Větrovy. V minulém soutěžním ročníku oba celky vždy zvítězily na domácí půdě. Ani tento zápas nebyl výjimkou, že domácí soupeře rozstříleli. Od začátku tohoto duelu toužili domácí po první podzimní výhře, zatímco Záhořští před tímto zápasem neprohráli.

Domácí fotbalisté měli přímo raketový nástup a už ve třetí minutě vedli. Hosté jim to urychlili chybou v obraně, expres Petr Klejna najížděl sám na Jakuba Volfa, tomu nic jiného nezbývalo, než ho faulovat za což uviděl žlutou kartu a následovala penalta. Tu Bílek bezpečně proměnil 1:0. V 6.minutě zahrozi tvrdou střelou Flachs, i Vackova dělovka, která nadělala záhořskému gólmanovi soustu starostí. Za minutu chtěl na druhé straně Pavel Kápl zaskočit Křehlíka, domácí brankař byl pozorný. V 10. minutě fauloval Supa Jar. Klejna, po Komínově trestném kopu výborně zakončil brankář Křehlík. A byl to znovu Petr Klejna, který sám zaměstnával záhořskou obranu. Domácí měli před záhořským vápnem několik standardek většinou zahrávaných Flachsem, ale jeho spoluhráči z nich nic nevytěžili.

Postupem času se hráči Záhoří z brzkého gólu otřepali, získali převahu v poli, kterou přetavili ve vyrovnávací gól. Ve 24. minutě unikl zleva Blažek, obešel dva protihráče, tvrdě vypálil, brankář Křehlík střelu vyrazil a dorážka Martina Kvěcha už byla přesná 1:1. Hostům však nerozhodné skóre vydrželo pouhé čtyři minuty. Ve 28. minutě si Petr Klejna udělal ze záhořských zadáků „dobrý den“, vypálil přesně k tyči a Jakub Volf byl bez šance – 2:1. Nechybělo mnoho a mohlo být po půlhodině srovnáno. Blažek se několikrát vyměnil míč se Supem, toho před Křehlíkem zradila koncovka. Zlomový moment celého utkání přišel ve 33. minutě, když Petra Klejnu fauloval Hadraba a sudí bez rozpaků vytasil záhořskému stoperovi červený žeton a provinilec musel předčasně do sprchy. Červená karta byla kompenzací za prohřešek ze třetí minuty. Oslabení hosté statečně bojovali, ale brzy prohrávali o dva góly. Stalo se tak ve 38. minutě, když zprava unikl Smrž, jeho přesná přihrávka našla Vacka, který zblízka zvýšil na 3:1. V závěru prvního poločasu měli hosté několik možností, ale Ciboch, Sup a ani Hojka neskórovali.

Začátek druhého poločasu se podobal tomu prvnímu jako vejce vejci. Ve 48. minutě utekl zleva Petr Klejna a z ostrého úhlu překvapil Jakuba Volfa - 4:1. O minutu později mohlo být ještě hůř, Petru Klejnovi střela nesedla a míč skočil mimo. V 51. minutě ošemetnou střelu domácího Trantýra chytil brankář Záhoří nadvakrát. V 55. minutě vyfasovali Záhořští „bůra“, to utekl Bílek a po jeho přihrávce číhala na Vacka opuštěná brána – 5:1. Pak výborně zakročil Jakub Volf při ošemetných střelách Jelínka, Vacka i střídajícího Dvořáka.První pořádnou šanci si vypracovali hosté v 69. minutě. Hojka si vyměnil balon s Martinem Kvěchem, ten přihrál Blažkovi, jenže po jeho střele byl Křehlík u tyče včas. V 70. minutě stálo na straně hostů štěstí, to Petr Klejna již překonal Záhořského gólmana, ale gólu zabránila tyč. Půltuctu branek přibalil hostům na cestu v 75. minutě Dvořák – 6:1. A když Blažkovu jedovatou střelu brankář Křehlík zlikvidoval, vraceli se Záhořští domů s pořádným debaklem.

SK KAVAS Větrovy – Sokol Záhoří 6:1 (3:1)
Branky: 3. Bílek /penalta/, 28. Petr Klejna, 38. Vacek, 48. Petr Klejna, 55. Vacek, 75. Dvořák - 24. Martin Kvěch. Rozhodčí: Cváček – Syrovátka, SemrádŽK: 2:5 (Jelínek, Vacek – Jakub Volf, Tomáš Kápl, Martin Kvěch, Blažek, Ciboch )ČK: 0:1 ( 33. Hadraba)Rohy: 5:3.
Díváků: 60

Větrovy: Křehlík, Říha, Jar. Klejna, Trantýr, Sedláček, /72. M. Boháč/ - Bílek, Flachs, Jelínek /81. J. Boháč/ - Vacek – Petr Klejna /85. Řeháček, Smrž /62. Dvořák/. Trenér Petr Klejna.

Záhoří: Jakub Volf – Hrubý, Komín, Hadraba, Tomáš Kápl – Pavel Kápl /73. Hanus/, Ciboch, Hojka /82. Marcel Sochor/, Sup – Martin Kvěch, Blažek. Trenér Zdeněk Hůla.

Připravil: Václav Karas