I.B TŘÍDA - TJ SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - FK METEOR TÁBOR

KDYSI  ÚSPĚŠNÁ  ÉRA  ZÁHOŘSKÉHO  FOTBALU  SKONČILA

TJ  SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  FK  METEOR  TÁBOR    1  :  6    (0:4)

V krajské fotbalové I. B třídě se hrálo již 23. kolo a na záhořském trávníku se domácím divákům představili fotbalisté Tábora. Podle nepřesvědčivých výkonů, které domácí fotbalisté předvádějí, nastoupili proti vedoucímu celku jen s minimální nadějí na úspěch.

Utkání bylo sehráno v neobvyklém čase, v neděli dopoledne. Hosté ukázali od prvního hvizdu, že to myslí s výhrou, která by je katapultovala na první příčku, vážně. Hned z prvního útoku mohli domácí inkasovat, když se uvolnil Včelák, ale brankář Řeřicha jeho střelu bravurně zneškodnil. Domácí odpověděli v 5. min., to po levé straně utekl S. Zoch, ale mířil metr vedle levé tyče Meteoru. Pak měli tutovky na noze táborští Fiala a Pípal, ale s jejich střelami si brankář Řeřicha poradil. Hosté se i nadále tlačili před branku Záhoří a jejich první gól přinesla standardní situace. V 16. min. jeden z domácích obránců zahrál na roh a po Pípalově přesném provedení do malého vápna si povyskočil Fiala a dal hlavou vedoucí gól Meteoru – 0 : 1. Jednogólové vedení soupeře vydrželo dvanáct minut. Pak Záhořští během šesti minut inkasovali 3 branky, které byly opravdu laciné. Ve 28. min. odcentroval zprava Štumfol a Včelák lehce přehodil Řeřichu – 0 : 2. Za minutu už to bylo 0 : 3, když zprava Scheufer obešel tři hráče Záhoří a problém mu nedělal ani brankář.  Domácí po dlouhou dobu neohrozili Kvěchovu branku a až ve 40. min. si zpracoval balon Blažek, jenže vypálil do míst, kde stál táborský gólman. V závěru prvního poločasu po rychlém brejku zakončoval Štumfol, ale na záhořského brankáře nevyzrál. Po změně stran pak fotbalisté z Tábora víceméně kontrolovali hru, ale nevyvíjeli už takový tlak jako v prvním dějství. Uvolnění a pohodu demonstroval brzy po přestávce Fiala. Nejprve prošel slalom kolem čtyř protihráčů, jeho bombu brankář Řeřicha vyrazil, po němž ještě záhořská obrana Ševčíkovu střelu se štěstím odvrátila. V 62. min. Táborští důkladně vyšachovali domácí obranu, po lahůdkovém zpracování míče Maštalířem a zpětné přihrávce Širokému, který pobyl na hřišti jen pět minut, skóroval do prázdné branky – 0 : 5. Meteor Tábor pak v Záhoří předvedl ještě několik brejků a závarů a ten v 70. min. přinesl šestý gól v záhořské síti, kam propasíroval míč Varačka – 0 : 6. Pak se herní projev týmu Záhoří zlepšil a odměnou byl alespoň čestný gól v 77. min., když se Blažek prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a přesnou střelou k levé tyči Kvěchovy branky provedl korekci výsledku – 1 : 6. Trenér Záhoří Tomáš Řehoř řekl: „V takovém utkání musíte hrát od počátku zodpovědně v obranné činnosti. Hráče jsem upozorňoval na to, že důležitý bude vzhledem ke zkušenosti soupeře, vstup do utkání. Bohužel jsme brzy inkasovali po chybě první gól, který nás zaskočil. Mužstvo vypadlo z tempa a příčinou byly další tři góly do přestávky. Ve druhém poločase jsme sice byli aktivnější, ale nechávali jsme soupeři hodně volného prostoru, uzavřel záhořský kouč.“

FAKTA:

Branky: Fiala, Včelák, Scheufer, Varačka 2x, Široký – Blažek
Rohy: 2 : 8
ŽK: 1 : 0 (Krejčiřík)
Rozhodčí: Krejník – Bumba, Švarc
Počet diváků: 64

Sestavy mužstev:

Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Javůrek – Krejčiřík – Pavel Kápl ml., Sova – Hanus (72. M. Sochor), Pícha, Blažek, S. Zoch – D. Sochor, trenér Tomáš Řehoř.

Meteor Tábor: Kvěch – Bartáček (61. Löffler), Ševčík, Kučera (68. Vaňo) – Pípal – Štumfol, Maštalíř, Fiala, Varačka – Včelák (57. Široký), Scheufer, trenér Miroslav Dolejš.