I.B TŘÍDA - TJ MALŠICE - TJ SOKOL ZÁHOŘÍ

PO OSTUDNÉM VÝKONU PŘIVEZLI TUCET BRANEK Z MALŠIC

TJ MALŠICE – TJ SOKOL ZÁHOŘÍ     12 : 0    (5: 0)

V úvodní desetiminutovce to tak nevypadalo, že si hosté z Malšic odvezou takový debakl. V 10. minutě unikl obraně domácího celku Machatý, přihrál Blažkovi, ale toho vychytal brankář Lutovský. Za dvě minuty dal střeleckým hodům signál po samostatné akci Neužil 1:0. Ve 13. minutě při stejné akci jako přes kopírák Krám zvýšil na 2:0. Kontaktní gól mohli dát Záhořští v 16. min., Blažek vysunul D. Sochora, ten šel sám na malšického gólmana, ale ztratil míč a bylo po šanci. V 18. minutě utekl S. Zochovi Krám, udělal kličku i brankáři Řeřichovi a bylo to 3:0. Poté se vyznamenal záhořský brankář, když bravurně zlikvidoval bombu Roztočila. Ve 30. minutě odcentroval M. Švec, obrana Záhoří zkoprněla a Čech zvýšil na 4:0. Ve 41. minutě hosté obdrželi „bůra“, když po střele Neužila dorazil míč do sítě Čech – 5:0. Hráči Záhoří odcházeli na přestávku už s pořádnou nadílkou.

Ani ve druhém poločase se fotbalisté Záhoří nedokázali soustředit na hru a inkasovali dokonce sedmkrát. Domácí pokračovali v aktivní hře a už ve 48. minutě po sólové akci Kozák přeloboval Řeřichu – 6:0. Po delší době dali o sobě vědět i hosté, ale střela Sama Zocha byla příliš slabá, aby důkladně prověřila brankáře Lutovského. V 57. minutě obrana Záhoří opět propadla a Kozák prostřelil Řeřichu – 7:0. V 60. minutě Řeřicha vyrazil dělovku Neužila jen před sebe a dobíhající Čech skóroval do prázdné brány – 8:0. V 62. minutě už to bylo 9:0, když domácí podnikli rychlý brejk, Krám přihrál na hranici vápna Švadlenkovi a ten propálil Řeřichu. To už byla hořká pilulka pro hráče Záhoří, kteří nevěděli kam dřív skočit. Jejich hra byla chaotická. Fotbalisté Záhoří ztratili chuť do hry a domácí je stále trestali a skóre v neprospěch hostujícího celku narůstalo. V 68. minutě unikl záhořské obraně Krám, tvrdě vypálil, Řeřicha střelu zase jen vyrazil a pak přišla Novotného dorážka – 10:0. Čtvrt hodiny před koncem zápasu záhořský Machatý předložil balon Blažkovi, jeho výstavní střela jen těsně minula pravý růžek malšické branky. V 80. minutě vyrazil Řeřicha Švadlenkou střelu přímo na Stejskala a ten se nemýlil – 11:0. Konečnou podobu výsledku přinesla 87. minuta,

V. Švec tvrdě vypálil, Řeřicha se divákům představil jako hokejový brankář, střelu vyrazil sice do strany, obrana zase jen přihlížela, jak Chvosta opět do prázdné branky skóroval - 12:0. Tak vysokou porážku, o dvanáct branek historie záhořského fotbalu nepamatuje.

Závěrečná slova trenéra Tomáše Řehoře:

V tomto utkání mužstvo ukázalo, že na tuto soutěž prostě nemá. Navíc výkon některých jednotlivců byl tak trapný, že by nestačili ani na okresní přebor. Hráči zřejmě neberou na zřetel, že za pár měsíců začne nová soutěž na Písecku a tudíž by si měli říci o místo v sestavě. Náš výbor musí především oddělit zrno od plev, jinak i v okresním přeboru budou velké problémy. Příští zápas budou velké změny v kádru.

FAKTA:

ŽK 0:3 (Krejčiřík, Machatý, Sam. Zoch)
Rozhodčí: Šťastný
Počet diváků: 70

Sestavy mužstev:

Malšice: Lutovský – Stejskal, Tůma, Chvosta, Kloc – Roztočil, Čech, Neužil, M. Švec – Krám Starý, střídali: Kozák, V. Švec, Švadlenka. Trenér: Kluzák.

Záhoří: Řeřicha, Sam. Zoch, Michal Kvěch, M. Zoch – Jakub Volf, Ciboch, Krejčiřík, Machatý – D. Sochor, Blažek. Trenér: Tomáš Řehoř.