I.B třída: Sokol Záhoří - AFK Smetanova Lhota 2:2

POUŤOVÍ  DIVÁCI  V ZÁHOŘÍ  CHTĚLI  VIDĚT  JANA  KOLLERA

Záhoří (vk) – Krajská fotbalová I. B třída ukrojila další krajíc ze svého podzimního programu a na místním trávníku se představili fotbalisté ze Smetanovy Lhoty.

 

SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  AFK  SMETANOVA  LHOTA    2 : 2  (1:0)

 

Michaelská pouť v Záhoří nejsou jen stánky prodávajících, kteří nabízejí návštěvníkům svoje zboží, či další atrakce a každoroční výstava drobného domácího zvířectva. Tradičně k pouti patří dopolední fotbal, který diváci navštěvují v mnohem větším počtu, než na jiná mistrovská utkání. Okresní derby bylo okořeněno vzácnou návštěvou bývalého českého reprezentanta Jana Kollera, který občas obléká dres týmu Smetanovy Lhoty.

V prvním poločase měli více ze hry domácí, ale ve druhém dějství se karta obrátila a byli to naopak hosté, kteří si vypracovali více příležitostí ke skórování. Už od úvodních minut bylo na hřišti rušno. První navštívenku na záhořskou branku vyslal ve 3. min. S. Vlk, ale brankář Řeřicha střelu hravě zlikvidoval. V 5. min. se ozvali Záhořští, když hosté pět metrů před vápnem faulovali, Blažkův trestný kop skončil metr vedle pravé tyče Duškovy branky. Za minutu musel být v pohotovosti záhořský gólman, který zasahoval po Pavlátově střele. Po čtvrthodině hry zahrávali hosté v krátkém časovém úseku dva rohy, které záhořská defenziva vždy odvrátila. V 18. min. předvedl divákům unikátní kousek záhořský Blažek, který obešel čtyři bránící hráče, pohotově vystřelil ale Dušek byl pozorný. Tlak domácích i nadále pokračoval, ale Cibochovu střelu brankář Dušek kryl. Na druhé straně se vyznamenal brankář Řeřicha, který Pavlíčkovu utěšenou hlavičku vytlačil nad břevno. Hosté však byli ve střelbě pohotovější. Pokus S. Vlka Řeřicha chytil, aby za okamžik spolu se Supem nebezpečí zažehnal. Ve 40. min. musel gólman hostů vyrazit ostrou střelu Blažka. Na přestávku odcházeli do šatny přece jen spokojenější Záhořští. Přišla 42. min., to se Martin Kvěch šikovně uvolnil v pokutovém území soupeře a nezadržitelně vypálil – brankář neměl šanci – 1 : 0. Po změně stran zářili aktivitou hosté, chtěli brzy srovnat pro ně nepříznivý stav utkání. Ve 47. min. ještě neudeřilo po střele Pavláta, kterou brankář společně s Hadrabou odvrátili na roh. V 50. min. už bylo srovnáno. Hrach zleva prošel do vápna, kde při ostřejším kontaktu s Komínem se ochotně poroučel na trávník a rozhodčí Lepič ukázal na značku pokutového kopu. Úkol na sebe vzal zkušený Jan Koller, který penaltu hravě proměnil – 1 : 1. Za tohoto nerozhodného stavu se obě mužstva snažila získat vedení, hrála se výborná kopaná. Rychlostí vynikal domácí Blažek, přešel přes Fronka i Procházku, tvrdě vypálil, jenže ještě trefil Bartoně, který střelu odvrátil na roh. Boj i nadále pokračoval a hosté si po rychlých brejcích vypracovali tři ideální možnosti ke skórování. Pavlíčkova dalekonosná střela skončila mimo. Obdobně se dvakrát dařilo i R. Vlkovi, který rovněž neměl přesně seřízená mířidla. To jeho spoluhráč Hrach už v 73. min. zamířil přesně, jenže brankář Řeřicha vytáhl skvělý zákrok a skóre se neměnilo. Tlak hostí sílil a záhořští se museli hodně činit. Závěrečná desetiminutovka byla velmi zajímavá a početní diváci si přišli na své. Už nikdo z přítomných nečekal, že spatří ještě dva góly, každý na jedné straně. V 83. min. se uvolnil Pavlát a po jeho bombě neměl Řeřicha šanci vyniknout –  1 : 2. Hosté sice skóre otočili, jenže jejich vedení mělo jepičí život. Hned za minutu bylo srovnáno. Po chybě hráčů hostujícího celku Martin Kvěch upravil na konečných 2 : 2. Podle vývoje utkání byla remíza asi spravedlivá a fotbalisté Záhoří ani ve čtvrtém utkání v řadě neprohráli, tentokrát získali bod.

 

Branky: Martin Kvěch 2x – Koller (penalta), Pavlát

Rohy: 2 : 6, ŽK 2 : 4 (Komín, Sádlo – Bartoň, Pavlát, R. Vlk, Froněk), rozhodčí Lepič – Plaček, Bašta, přihlíželo rekordních 250 diváků.

 

Sestavy:

Záhoří: Řeřicha – Hrubý, Komín, Hadraba, Michal Kvěch – T. Kápl, Ciboch, Sádlo, Sup – Martin Kvěch, Blažek, trenéři Petr Kápl a Zdeněk Hůla.

Smetanova Lhota: Dušek – Pavlíček – Procházka, Bartoň, S. Vlk – Froněk, R. Vlk, Koller, Rejlek (46. Kovář) – Hrach, Pavlát, trenér František Pavlíček.