I.B TŘÍDA - SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - SMETANOVA LHOTA "A"

Jan Koller stále umí. Čistým hattrickem pokořil Záhoří

Sokol Záhoří – AFK Smetanova Lhota 1:5 (0:1)

Záhoří: Na hřišti v Záhoří se hrálo další okresní derby, ke kterému nastoupili domácí fotbalisté proti týmu ze Smetanovy Lhoty. Stalo se už tradicí, že proti týmu Záhoří nastupuje v dresu Smetanovy Lhoty bývalý český reprezentant Jan Koller pravidelně. Pro hosty byl určitě přínosem, hlavně po střelecké stránce.

Bída, bída a zase bída,“ konstatoval po zápase trenér Záhoří Petr Kápl. „Jak už jsem si zvykl na špatnou finální fázi, tentokrát náš tým zklamal i v defenzivě, která byla děravá. Moji svěřenci nastoupili do utkání odhodlaně, vytvořili si počáteční převahu a zatlačili soupeře před jejich branku, ale nic světoborného nevytěžili. Vytvořili jsme si gólovou šanci, kterou jsme špatně vyřešili, naopak hosté provedli rychlý brejk a nedůsledností v naší obraně šli do vedení. Co bylo platné, že po vedoucím gólu soupeře si minutu po minutě získávali půdu pod nohama, když převaha byla jalová. Do přestávky ke srovnání nedošlo, a tak tým Smetanovy Lhoty šel do kabin spokojenější,"popsal první poločas Kápl.

"Po změně stran získali převahu v poli hosté a brzy šli do dvougólového vedení naším nešťastným vlastním gólem. Branka negativně zasáhla psychiku našich hráčů, kteří už do konce zápasu nic nevymysleli. Naopak brzy přišel další gól z kopačky Jana Kollera. Co to bylo platné, že za tohoto stavu jsme udávali tempo hry, když před brankou soupeře jsme byli všichni bezzubí, jakoby bojácní. Závěrečnou čtvrthodinu zápasu jsme vyklidili pole, přesto se nám podařilo zmírnit skóre, když nařízenou penaltu bezpečně proměnil Blažek. Na konci zápasu naše mužstvo neuhlídalo Jana Kollera a ten nás potrestal dalšími dvěma góly a dosáhl tak čistého hattricku. Hlavní problém je v přístupu hráčů k zápasu, který je špatný. Hrajeme ještě dva zápasy venku, pokusíme se snad nějaké body udělat," doufá Petr Kápl.

Branky: Blažek (penalta) – Pavlát, Koller 3x, 1x vlastní gól, rohy: 4:10, ŽK: 1:2 (Martin Kvěch – Kocman, R. Vlk), rozhodčí Kovařík, 53 diváků.

Záhoří: Řeřicha – Pavel Kápl ml. (46. Hanus), Sádlo, Ciboch, T. Kápl – Marek, Krejčiřík, Kunt, Sup – Blažek, Martin Kvěch. Trenéři Petr Kápl a Zdeněk Hůla.

Sm. Lhota: Zájeda – Kocman, R. Vlk, Kára, Bartoň – Kálal (63. S. Vlk), Koller, Barták, Bakalář (46. Rejlek) – Pavlát, Hrach (77. Mojžíš). Trenér František Roub.