I.B třída: Smetanova (Kollerova) Lhota - Záhoří 2:0

ZÁHOŘŠTÍ  SI  ZNOVU ZAHRÁLI  PROTI  JANU  KOLLEROVI

VÁCLAV  KARAS

 

Smetanova Lhota  - Další okresní derby jarní části krajské fotbalové I. B třídy se hrálo ve Smetanově Lhotě a domácí fotbalisté v něm nastoupili proti mužstvu Sokola Záhoří.

 

AFK  SMETANOVA  LHOTA  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ   2 : 0 (0:0)

 

K okresnímu derby, které bylo i dle kauče Zdeňka Hůly pro jeho svěřence prakticky existenční, nastoupili hosté opět v pozměněné sestavě, ale s jednoznačným odhodláním už konečně tu černou sérii jarních neúspěchů zlomit. Domácí byli na tom o poznání lépe, Záhořští potřebovali body jako sůl. Ani tento zlomový zápas jsme nezvládli a jiskřička naděje  týden od týdne pohasíná. Podobně jako na podzim o pouti v Záhoří znovu proti nám nastoupil bývalý český reprezentant Jan Koller a svým gólem čtvrt hodiny před koncem zápasu prakticky trefil domácím tři body. Rozhodně byl pro domácí přínosem. V zápase se naši hráči opravdu snažili, ale jestliže snaha není podepřena tvrdým tréninkem, nemůže mít úspěch. Pokud by naši útočníci uměli střílet, nemuseli jsme toto derby prohrát. Obě branky byly celkem nešťastné. Při té první došlo k velkému závaru před Řeřichovou brankou a gól možno říci, že byl polovlastní  a Kálalovi nezbylo nic jiného než doklepnout míč do naší branky. Brankář  Řeřicha byl naší oporou, několikrát se vyznamenal při střelách domácích hráčů, které zlikvidoval, ale druhou branku při Kollerově střele si za rámeček rozhodně nedá. Bylo velkou chybou, že v prvním poločase jsme se báli jít dopředu. Ani domácí nestříleli přesně a obě branky byla víceméně náhoda. Čtvrtá porážka v řadě stojí opravdu k zamyšlení.

 

FAKTA:

 

Branky domácích: 59. Kálal, 75. Koller

Rohy: 8 : 2, ŽK 2 : 0 (Pavlát, Hrach)

Rohodčí: Klimeš – R. Novák, Pávec, diváci 81

 

Sestavy:

Smetanova Lhota: Dušek – Bartoň, Kára, St. Vlk – Procházka – Kálal (89. Friegel), Froněk (79. Klevcov), Koller, Kovář (46. Žižka) – Hrach, Pavlát, trenér František Roub.

 

Záhoří: Řeřicha – Hauser, Hadraba, Sádlo, Michal Kvěch (67. Hendrych), D. Sochor, Ciboch, Sup, T. Kápl – Martin Kvěch (74. Jakub Volf), Blažek, trenér Zdeněk Hůla.