I.B třída: ŘEPEČ/OPAŘANY - SOKOL ZÁHOŘÍ "A"

ZÁHOŘÍ ODJELO Z ŘEPČE S POŘÁDNOU NADÍLKOU

 

FK Řepeč/Opařany – Sokol Záhoří 5:0 (3:0)
 

Řepeč - Domácí fotbalisté v předehrávaném 13. Kole prohráli v Chyškách 1:2, takže si dali za úkol tuhle ztrátu doma srovnat. A to se jim nakonec také podařilo. Tým Záhoří neměl zrovna šťastný vstup do soutěže a domácí remízu s Mladou Vožicí nenapravil ani tentokrát. Z Řepče si odvezli po bezkrevném výkonu pět kousků.

Z tak nečekaného debaklu neměl trenér Záhoří Petr Kápl žádnou radost, ale i tak dokázal zápas zhodnotit. „Naše mužstvo nezachytilo počáteční nápor soupeře a brzy inkasovalo. První branka byla hodně smolná, nastala po závaru před Řeřichovou brankou, a byla vlastní. Rychlý gól se na našich hráčích podepsal a za dvě minuty přišel další úder. Jeden z našich hráčů úplně zbytečně ve vápně fauloval domácího útočníka a nařízenou penaltu Kaspřík bezpečně proměnil. Poté jsme vyrovnali hru a blízko ke kontaktnímu gólu měl Sup. Jeho povedená střela minula snad jen o decimetr domácí svatyni. Třetí gól v naší síti přišel po půlhodině hry, po rychlém brejku soupeře. To brankář Řeřicha míč neudržel ve svém náručí a pohotový T. Pražma balon doklepl do opuštěné branky. To bylo pro nás už příliš velké sousto.
V úvodu druhé půle jsme si vynutili tlak, ze kterého vyplynuly i vyložené šance. Cestu do řepečské branky si nenašly střely Supa a Cibocha, ani hlavička Krejčiříka. Pak během deseti minut jsme vyfasovali dva góly opět po chybách a rychlých protiútoků domácích. Do konce zápasu chybělo ještě dvacet minut a naděje našeho týmu na bodový zisk už byly dávno v nedohlednu. Konečný výsledek je pro nás příliš krutý, předvedená hra z naší strany tak zase špatná nebyla. Rozhodly naše chyby.“

Branky: vlastní, Kaspřík (11), T. Pražma, Hubáček, J. Dončuk). Rozhodčí: Řehoř – Zabilka, Třešňák.
ŽK: 1:3 (M. Štecher – Blažek, Ciboch, Sádlo). 
Rohy 6:3. 
Diváků: 58.

Řepeč/Opařany: Sarvadi – M. Dončuk, J. Dončuk, M. Štecher, Matyš – M. Pražma, Kaspřík, Fencl, J. Štecher - T. Pražma (65. Koktan), Hubáček (71. Seidl). Trenér František Haškovec.

Záhoří: Řeřicha – Jakub Volf, Sádlo, Pavel Kápl ml., Hendrych (68. M. Sochor) – Blažek, Ciboch, Krejčiřík, Sup – Martin Kvěch (46. Sova), Železný. Trenéři Petr Kápl a Zdeněk Hůla.