I.B třída: Mladá Vožice - Záhoří 3:0

Mladá Vožice: K předehrávce jarního kola krajské fotbalové I. B třídy cestovali hráči Sokola Záhoří do Mladé Vožice. Na hřišti svého nejvzdálenějšího soupeře se mužstvo Sokola Záhoří představilo místním divákům po jednoleté odmlce způsobené účastí domácích fotbalistů v okresním přeboru Táborska. Oba týmu se spolu utkaly na podzim již podruhé. Hosté na půdě svého soupeře neuspěli a prohráli hladce 0:3. Jejich prohra, třetí v řadě, stojí za zamyšlení.

Hráči Petra Kápla znovu nezachytili úvod utkání. První upozornění přišlo hned na začátku utkání, ale střela Kukly minula bránu Řeřichy. V 7. min. už Záhořští prohrávali. V tísni zahráli na roh, po jeho rozehrání se míč dostal na hlavu M. Kříženeckého a Řeřicha byl bez šance – 1:0.

První šanci vyprodukovali hosté v 16. minutě. To se zpoza vápna opřel do balonu Filip, ale střela neměla patřičnou razanci a brankář Hanzal si s ní hladce poradil. Přišla pro hosty 22. min., a ti po ní byli už oslabeni. Po odplatě uviděl Blažek ČK a musel opustit hrací plochu a rychle spěchal pod sprchu.

Hosté v deseti málem inkasovali v začínající 23.minutě. Po Kuklově bombě vytáhl brankář Řeřicha výborný zákrok. Druhý gól do sítě hostů přinesla 33. min., když asistent hlavního rozhodčího přehlédl jasný ofsajd a Dušek pak snadno skóroval – 2:0. Poté se hra vyrovnala, ale pro hosty bez efektu. Do přestávky se už fotbalisté obou celků do vyložených příležitostí nedostali.

Po změně stran začali Záhořští aktivně, jenže Javůrkova tvrdá rána Hanzala nevystrašila. Poté Martin Kvěch v čisté šanci míč dobře netrefil. Domácí si vytvořili ideální možnost v 56. minutě. To lob L. Kříženeckého přelétl gólmana Řeřichu, míč skončil těsně nad břevnem záhořské branky.

Domácí proti oslabenému soupeři hráli zodpovědně, a když se jim v dalším průběhu naskytla možnost, vyráželi do rychlých protiútoků. M. Kříženecký a po něm i Kukla v obrovských šancích minuli záhořskou bránu. Další příležitost měli domácí v 73. min., když zcela volný M. Kříženecký vyslal na gólmana Řeřichu dalekonosnou střelu, ale záhořský strážce svatyně dokázal jeho pokus chytit.

Za dvě minuty si vypracovali postupně dvě šance Kukla a Dušek a jen díky skvělé obranné činnosti Hrubého se stav utkání nezměnil. Konečnou podobu výsledku přinesla 78. min., kdy po krásné kombinační akci zakončoval přesně Marek – 3:0.

Závěr zápasu patřil týmu Záhoří. V 82. min. Martina Kvěcha zastavil milimetrový ofsajd a za další dvě minuty po akci Javůrka v čisté pozici minul Filip, a tak fotbalisté Záhoří ani na čestný úspěch nedosáhli.

Snaha a bojovné srdce nelze fotbalistům Záhoří upřít, ale na druhé straně je třeba připomenout, že z podzimních vystoupení získali nejmenší počet bodů za posledních pětadvacet let, tedy od sestupu z krajské I. A třídy. Tým Záhoří je raritou, když na domácím hřišti vybojoval jen pět bodů, zatímco z trávníků svých soupeřů jich přivezl deset. Ještě před rokem to bylo pro celý tým scifi, teď je to horká realita.

Sokol Mladá Vožice - Sokol Záhoří 3:0 (2:0)
Branky: M. Kříženecký, Dušek, Marek, Rozhodčí: Havlík – Devera, Šilhavý. ŽK: 1:4 (M. Kříženecký – Hadraba, Ciboch, Martin Kvěch, Sup). ČK: 0:1 (22. Blažek). rohy: 6:4. Diváků: 47.

Mladá Vožice: Hanzal – Struska, Kubále, Břenda, Sůva – Maroušek (80. Smetana), L. Kříženecký, M.Kříženecký, Marek – Kukl (83. Malík), Dušek. Trenér Dvořák.

Záhoří: Řeřicha – Hrubý, Hadraba, Sádlo, Michal Kvěch – Javůrek, Ciboch, Filip, Sup (81. D. Sochor) – Blažek. Trenér Petr Kápl.

Připravil Václav Karas