PŘÍPRAVA JARO 2016 - FC Písek "U17" - Záhoří "A"

ZÁPAS  BYL  ROZHODNUT  UŽ  DO  PŘESTÁVKY

FC  PÍSEK   dorost  U 17   -  TJ  SOKOL  ZÁHOŘÍ   2 : 1  (2 : 1)

 

K dalšímu přípravnému utkání na jarní sezónu cestovali fotbalisté Záhoří za svým soupeřem do Písku, kde se střetli s místními mladíky, U 17. Zápas byl sehrán na umělé trávě. Písečtí mladíci začali aktivně a hned v úvodu utekl zleva Sigmund, ale jeho pokus těsně minul pravou tyč Bílého branky. Záhořští však hráli trpělivě a už v 7. min. vedli. Domácí faulovali, Jakub Volf nasměroval trestný kop na Sovu a ten ve vápně nezaváhal – 0 : 1. Po rychlém gólu přidali Písečtí na obrátkách, měli převahu a jejich útoky zastavovala záhořská defenziva jen za cenu rohů. V 9. min. zahrávali domácí už třetí roh a během zápasu jejich příděl narůstal a celkem jich získali za celý zápas třináct, proti třem soupeře. Pak Sigmund, Němeček a ani Žurek nedokázali prostřelit záhořského gólmana. Ještě do přestávky dokázali Písečtí nepříznivé skóre otočit. Oba jejich úspěšné zásahy přišly po rozehrání rohových kopů. Ve 28. min. došlo k závaru před Bílého brankou, míč si době připravil Dan  a srovnal na 1 : 1. Ve 32. min. po chybě Bílého poslal Dan svůj celek do vedení – 1 : 2. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný. Po vedoucí brance dokázali fotbalisty Záhoří přitlačit k jejich velkému vápnu, ale hostující obrana pracovala  spolehlivě a před Bílého branku je nepouštěla. V závěru první půle mohl zvýšit Říha, ale brankář Bílý byl proti. Písečtí mladíci i tak odcházeli na přestávku za příznivého stavu.

Začátek druhého poločasu začali aktivněji Záhořští a hned ve 49. min. se dostal zprava před šestnáctku Hendrych, jeho jedovatou střelu brankář Váverka s obtížemi vyrazil na roh. Obrovskou šanci na vyrovnání promarnili hosté v 72. min., to po faulu těsně před vápnem nařídil rozhodčí Pravda trestný kop, po jeho zahrání se balon dostal k Sádlovi, jeho výstavní střelu vyrazil brankář Váverka na roh. Písečtí mladíci využívali často rychlých brejků, které hosté zastavovali jen za cenu rohů a jejich počet stále narůstal. Rohy ale už domácí nedokázali zužitkovat, jako tomu bylo v prvním dějství. V závěrečné čtvrthodině, trenér Řehoř ve snaze srovnat, posílil ofenzivu, ale jeho svěřenci už nedokázali se skóre pohnout. Fotbalisté Záhoří tak odjeli z Písku s těsnou prohrou.

FAKTA:

Branky: Dan 2x – Sova
Rohy: 13 : 3
Rozhodčí: Pravda, 31 diváků.

Sestavy mužstev:

Písek U 17: Váverka – Němeček, Václavík, Kulík, Hřídel – Žurek, Humr, Sigmund, Říha – Dan, Stráský, střídali Votava, Kurčík, trenéři – Jaroslav Ptáček, František Bican
Záhoří: Bílý – Filip – Hedrych, M. Zoch, Sova, Jakub Volf – Ciboch, D. Sochor, M. Sochor – Pícha, Sádlo, střídal Pavel Kápl st., trenér Tomáš Řehoř.