I.B třída: ZÁHOŘÍ - PLANÁ n. Luž. 1:2

 

HOSTÉ PO PŘESTÁVCE OTOČILI STAV A BEROU VŠECHNY PREMIÉROVÉ BODY

 

VÁCLAV KARAS

Záhoří / První jarní mistrovské utkání v rámci krajské fotbalové I.B třídy sehráli fotbalisté Záhoří na svém hřišti proti týmu Plané nad Lužnicí.

 

SOKOL ZÁHOŘÍ -   SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ   1:2 /1:0/

 

Proti rozežranějšímu soupeři, který absolvoval zimní turnaj o pohár Kovosvitu v Sezimově Ústí, nezačali domácí vůbec špatně. Hned ve 2. min. prošel středem pole až před vápno Martin Kvěch, jenže brankář Brandštýl včas opustil svoji svatyni, takže zmenšil záhořskému útočníkovi střelecký úhel a rána šla vedle. Poté hosté začali být ve střelbě pilnější a jejich dvě

Pohledné akce skončily vždy rohem, ale nic z toho nebylo. V 8. min. Jelínek prověřil domácího brankáře Lepiče, který střelu směřující k levé tyči kryl. Ve 12. min. domácí Václav Volf protáhl Brandštýla, jenž efektním zákrokem pokus zneškodnil. Záhořští se snažili rychle dát gól a možnosti na to měli. V 16. min. Petr Kápl poslal přesnou přihrávku do vápna Bláhovi, který pak hlavou zamířil do šibenice, ale brankář Brandštýl vytáhl střelu šťastně na roh. Za minutu Hauser nádherně nacentroval před bránu míč Martinu Kvěchovi, ten z osmi metrů svoji možnost ke střelbě prováhal. Ani do třetice však Záhořští neuspěli při rychlém Blažkově brejku zleva, výborně vypálil Alexandr, ale jen půl metru mimo. Šance domácích pokračovaly a ve 36. min. svoje snažení vyjádřili gólem. Václav Volf odcentroval zprava a odražený balón dobíhající Michal Kvěch umístil k levé tyči, brankář Brandštýl byl bez šance – 1:0. Ve 40. min. zahráli domácí na roh a po jeho provedení se z výhodné pozice netrefil Uhl, napálil jen záda hráče před sebou. V poslední minutě se do vápna prodral Václav Volf, po jeho přesném centru hlavičkoval Alexandr do Štiaka a odražený míč už nestačil Bláha dopravit do sítě.

Po změně stran nastal obrat ve vývoji zápasu. Soupeř se do domácího týmu pustil s vervou a dobře věděl, že jedině brzký gól může situaci změnit. Ve 48. min. nebezpečně pálil Jelínek, Lepič jeho bombu vyrazil a stejně úspěšně si vedl při Pospíchalově dorážce. A ten gól bohužel přišel a to poměrně brzy. V 53. min. hosté vyšachovali domácí obranu a Jelinek pohotově srovnal na 1:1. V 60. min. Černý, po krátkém pobytu na hřišti prošel nebojácně do vápna hostí, kde předložil Martinu Kvěchovi, ten sice zamířil přesně, jenže Brandštýl byl pozorný. V 67. min. hosté faulovali Alexandra, sám postižený poslal střelu do míst, kde stál připravený gólman Planó. Rozhodla 69. min. utkání, kdy se navlas podobná situace naskytla také fotbalistům hostujícího celku. Domácí ztratili míč ve středu pole, po rychlém brejku byl nedovoleně zastaven Jelínek a na trestný kop Elsnera Lepič nedosáhl – 1:2. Po vedoucí brance se do výhodných pozic dostali Ubl a Hoch, ale záhořský gólman jim zabránil ve skórování. V závěrečné čtvrthodině se tým Záhoří tlačil do útoku, ale hosté pozorně bránili a přecházeli je do občasných brejků, které pozorní obránci s přehledem odvraceli. Dvě možnosti na srovnání skóre měl Alexandr, jenže nejprve mířil nad a poté pálil do dobře postaveného Brandštýla, a tak si tři jarní body odvezli hosté.

Rohy. 3:9, ŽK 1:2, /Ciboch - Jený, Převrátil/, rozhodčí Jos. Mráz, 60 diváků.

Sestava Záhoří:

Lepič – Hauser, Petr Kápl, Bláha, Souček – Ciboch, Michal Kvěch, Blažek – Václav Volf /60. Černý/, Alexandr, Martin Kvěch /77. Hendrych/.

Trenér: Václav Růžička