I.B TŘÍDA - TJ SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - TJ BŘEZNICE

ZÁHOŘÍ  SE  PO  PADESÁTI  LETECH  DOMA  LOUČÍ  S KRAJEM

TJ  SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  TJ  BŘEZNICE   0 : 3     (0 : 1)

Krajská fotbalová I. B třída začíná mocně finišovat, hrálo se už předposlední kolo celého soutěžního ročníku a na hřišti v Záhoří se představil celek Březnice. Po padesáti letech nepřetržitého působení v krajských soutěžích se domácí fotbalisté rozloučili s věrnými diváky, prohrou.

Dostat doma tři góly, to bolí. Jak však naznačil začátek utkání, byla porážka zbytečná. Domácí si vypracovali hned v úvodu zápasu tři stoprocentní šance, se kterými pohrdli. Už ve 2. min. obešel Blažek protihráče, ocitl se před brankářem Vovesným, který jeho střelu vyboxoval do pole. Za chvíli byl Blažek u míče dříve než Prášek s Jos. Duškem, ale těsně minul levou tyč březnické branky. Do třetice  po přihrávce od Machatého opět Blažek, místo technické střely, volil tvrdou ránu, trefil však březnického gólmana. Tyto neproměněné šance musely domácí fotbalisty hodně mrzet. Hosté se dostali do první šance ve 12. min., když Jakub Dušek hlavičkoval, brankář Řeřicha byl připravený. Za šest minut obrana Záhoří chybovala, Kubíček se dostal a před samotného Řeřichu, jenže střelecky selhal, a tak se skóre neměnilo. Ani další dvě možnosti Březničtí nevyužili, protože jim stál v cestě nestárnoucí Hauser. Ve 34. min. hosté vyšachovali celou defenzivu, Kubíček příležitost využil a s jistotou ji proměnil – 0 : 1. Domácí se nevzdali a do půle měli několik velkých šancí, jenže dvakrát Pícha pálil vedle a Blažka vychytal Vovesný. PO změně stran Piklvi svěřenci skutečně duel jednoznačně rozhodli, ale kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby svou obrovskou šanci v nástupu do druhé půle proměnili Záhořští. Ve 49. min. totiž M. Zoch vybojoval zdánlivě ztracený míč a hned ho poslal na Sovu, jenž zcela volný na značce pokutového kopu pálil na vzdálenější tyč, tu těsně minul. Vyrovnat se však domácím nepovedlo, naopak začali hrát bojácně a z této bázně se už v průběhu druhého dějství nevymanili. Potrestat je mohl dvakrát Pikl a Jakub Dušek nebo Kníže. V domácí bráně stal spolehlivý Řeřicha, který tyto střely bravurně zlikvidoval. V 64. min. mohlo být přece jen srovnáno, když CIboch přesně přihrál Sovovi, který pálil jen o půl metru vedle Vovesného branky. V 73. min. musel znovu zasahovat Řeřicha při střele Jakuba Duška. Březničtí o jasném vítězství rozhodli v poslední čtvrthodině, kdy během osmi minut dali další dva góly a připravili domácím další debakl. V 78. min. si Pikl obhodil jednoho z domácích obránců a prostřelil Řeřichu – 0 : 2, bylo dílo zkázy dokonáno. „Chyby, kterých se dnes hráči dopouštěli, byli triviální“ uznal záhořský kouč. Vítězství Březnice třetím gólem v 86. min. navršil Novák, jenž zúročil další centr z levé strany. Novák byl jen minutu na hřišti. Fotbalisté Záhoří, po porážce 0 : 3, už podruhé neskórovali. Málo platné, tým se zřejmě propadl čím dál víc do herní i výsledkové krize.

FAKTA:

Branky: Kubíček, Pikl, Novák
Rohy: 1 : 3
ŽK: 1 : 1 (Hauser – Jos. Dušek)
Rozhodčí: Švarc – Vejčík, Haviar
Počet diváků: 54

Sestavy mužstev:

Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Hauser, Michal Kvěch – Ciboch – Jakub Volf, Sova, M. Zoch, Machatý (52. D. Sochor) – Pícha, Blažek, trenér Tomáš Řehoř.

Březnice: Vovesný – Prášek (69. Božovský), Jos. Dušek, Tisoň, Kostelenec – Kníže, Kamarád, Jakub Dušek, Pikl (83. Proksch) – Antl (52. Dvořák), Kubíček (82. Novák), trenér Ladislav Pikl.