I.B třída: TJ MALŠICE - SOKOL ZÁHOŘÍ 0:5

TJ MALŠICE – SOKOL ZÁHOŘÍ

0:5 (0:0)

 

MalšiceVelice rychlým tempem směřuje krajská fotbalová I.B třída ke svému vyvrcholení sezóny. Hrálo se již 24. kolo a mužstvo Záhoří cestovalo za svým soupeřem do Malšic.

Z počátku se hrál opatrný fotbal. Domácí přehrávali hosty ve středu hřiště a dostali se do několika šancí. Po pár minutách zahrozili i hostující Blažek, Sup a Kvěch Martin, ovšem ani jedna střela neskončila úspěchem v podobě vstřeleného gólu. V polovině prvního poločasu domácí Roztočil šikovně obešel hostujícího obránce, avšak jeho střela na zadní tyč skončila mimo. Tato akce záhořský tým nakopla k větší aktivitě a hned o několik minut později po Blažkově přihrávce Komín napálil břevno a s následným odrazem měl domácí brankář co dělat. O chvíli později, po šikovném úniku, Sup ve vápně nastřelil ruku jednoho z domácích obránců, ovšem rozhodčího píšťalka zůstala němá. I domácí se začali dostávat do zakončení, ale kapitán mužstva Krám mířil nad branku. V následující šanci aktivní Sup přihrál Martinovi Kvěchovi, který ale mířil svou střelu do golmana domácích. Za pár chvil se vyznamenal hostující brankář Řeřicha, když v samostatném úniku dvou domácích hráčů vychytal zakončujícího kapitána. Za prvním poločasem udělal tečku nepěkný střet domácího kapitána s hostujícím Michalem Kvěchem, který si vyžádal následek v podobě střídání kapitána domácího týmu.

Druhý poločas začal hned trojitým střídáním. U hostujících nastoupil na hřiště Hrubý, který střídal zraněného Fučíka. Ani domácí tým nezůstal pozadu a ze hřiště poslal zraněného Kráma, kterého nahradil Dvořák a hráče s číslem 16, Rejlka, nahradil Starý. Začátek druhého poločasu byl opět opatrný a všechno se zlomilo v 52. Minutě, kdy hostující Blažek nádherným pasem za obranu našel Supa, který tváří v tvář brankáři zachoval chladnou hlavu a vsítil první branku zápasu. Domácí se nestačili ještě vzpamatovat a už tu byl druhý gól, který vstřelil po individuální akci Tomáš Blažek. Do další akce se dostal domácí Roztočil, který jen těsně minul hostující branku. Neuběhlo ani deset minut a hosté zvýšili svůj náskok o další gól na 3:0, když Káplovu střelu domácí brankář vyrazil jen před sebe a dobíhajícímu Supovi nečinilo potíže uklidit balón do odkryté branky. Po této akci se domácí rozhodli vystřídat brankáře, kterého nahradil hráč s číslem 11, Kozák a do branky se postavil domácí obránce Krám Jiří.  Hosté nepolevovali v tlaku a v další střele Martin Kvěch přestřelil branku. Domácí se snažili útočit a za zmínku stojí střela Roztočila, která šla mimo. Hned z následující akce padl další gól po ose Martin Kvěch – Sup, když první jmenovaný připravil šanci a Sup završil svůj hattrick. O pár minut později vstřelili hosté svůj poslední gól, který měl na svědomí tvrdou střelou zdálky Komín. Ke konci zápasu tempo polevilo, hosté dvakrát vystřídali. Ze hřiště šli Martin Kvěch a kapitán týmu Ciboch, které nahradili Daniel Sochor a Jakub Volf.  Za zmínku ještě stojí střela Hadraby, která jen těsně minula domácí branku. Utkání skončilo za stavu 5:0 zaslouženým vítězstvím hostů, kteří nadále statečně bojují za udržení v soutěži.

Branky:  52‘, 64‘, 76‘ Sup, 58‘ Blažek, 80‘ Komín

Rohy: 5:3

Bez karet.

Diváků: 50

Rozhodčí: Zabilka, Novák, Váňa

 

Sestavy:

Malšice: Lutovský  (65‘ Kozák) – Vilímek, Čech, Švec, Krám J. – Roztočil, Rejlek (46‘ Starý), Chvosta, Sychra – Krám V. (46‘ Dvořák), Nikl

Záhoří: Řeřicha – Kvěch Michal, Sádlo, Hadraba, Fučík (46‘ Hrubý) – Kápl T., Komín, Ciboch (84‘ Volf Jakub), Sup – Kvěch Martin (82‘ Sochor Daniel), Blažek