I.B TŘÍDA - TJ BOŽETICE - SOKOL ZÁHOŘÍ "A"

HRÁČI ZÁHOŘÍ SE RADOVALI Z PRVNÍ VÝHRY

TJ  BOŽETICE  -  SOKOL  ZÁHOŘÍ   1:2  (1:1)

Václav Volf, který v zápase zastupoval oba záhořské trenéry, o zápase řekl: „Naši hráči všechny přítomné mile překvapili bezvadným výkonem. Nastoupili proti týmu Božetic po roční odmlce, jelikož Božetice působili jednu sezonu v okresním přeboru a znovu postoupili do krajské I. B třídy. O to větší mám radost, že se nám podařilo získat skalp vedoucího celku soutěže. Soupeř byl houževnatý a nepříjemný. Nám se oproti předcházejícím zápasům podařil výborný vstup do utkání a velice brzy jsme se ujali Blažkem vedení. Poté nás několikrát podržel brankář Řeřicha při střelách domácích hráčů. Znovu našim fotbalistům nevyšel závěr první půle a do šatny opět inkasovali. I po změně stran mělo derby svou kvalitu a to z obou stran. Kdybychom tento duel nevyhráli, nebyla to fotbalová spravedlnost. Utkání to jednoduché nebylo a o výsledku se rozhodovalo čtvrt hodiny před koncem, když Kuntovu střelu si jeden z domácích hráčů usměrnil dovlastní sítě. Poté jsme ve zbytku času spíše už jen kontrolovali hru a nepouštěli soupeře do vážnějších šancí. Jsem rád, že hráči duel nevzdali a bojovali až do konce. Radost našich fotbalistů byla po skončení zápasu obrovská, vždyť poprvé na podzim vyhráli."

V dalším kole nás o tradičním záhořském posvícení čeká odvěký rival z nedalekých Kluk a my chceme potvrdit naši stoupající tendenci. Derby začne jako vždy v neděli 4. října v 10:15 hodin a čekáme velkou návštěvu příznivců obou celků.

Branky: Čanda – Blažek, Horek (vlastní gól)

Rozhodčí: Havlík – Devera, Peklo

ŽK: 2 : 1

Rohy: 8 : 4 Rozhodčí: Havlík – Devera, Peklo

Diváci: 65

Božetice: Hanzlík – Horek, Kotrba, Pinc, Jakeš – Stejskal, Fara, Maťha, Čanda – Dušek, F. Čipera. Trenér: Pavel Plavec.

Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Sádlo, Sova, Michal Kvěch  - Hanus (68. Železný), T. Kápl, Ciboch, Kunt, Sup – Blažek (89. Jakub Volf). Trenér: Václav Volf.