I.B TŘÍDA - SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - SOKOL SEPEKOV

TŘÍ  BODY  SI  TÝM  ZÁHOŘÍ  ZAJISTIL  DO  PŘESTÁVKY

TJ  SOKOL  ZÁHOŘÍ  -  TJ  SOKOL  SEPEKOV     2 : 1    (2 : 0)

Fotbalisté Záhoří, vědomi si svého postavení v tabulce soutěže, začali okresní derby aktivně, zápas zvládli a uhráli tři body. Jenže takové body získat nebylo tak jednoduché. Fotbalisté Sepekova byli důstojným soupeřem a Záhořští se na výhru hodně nadřeli. Už v 5. min. našel M. Zoch zcela volného Hanuse, jeho střelu tečoval jeden z obránců hostů na roh a po jeho zahrání následoval roh další, ale bez efektu. Do vyložených šancí se domácí nedostávali, naopak na druhé straně pokus J. Bolka brankář Řeřicha zlikvidoval a zaskvěl se i po Smrčinově bombě, kterou perfektně vyrazil a dorážka Benatinského šla vedle. Po čtvrthodině hry byl pět metrů před vápnem faulován sepekovský Tupý, trestný kop J. Hadáčka odvrátila defenziva na roh. V 18. min. zase faulovali Sepekovští, Blažek míč z trestného kopu načechral do vápna, ale Sovovi chyběl jen krok k zakončení. Pak se hrál dlouhé minuty vyrovnaný fotbal, tým Sepekova se snažil o kombinační fotbal, ale nebyl dostatečně přesný. Krejčiřík vysílal své spoluhráče do šancí, Blažek i M. Zoch skvěle pálili, ale vždy jim chybělo jen několik centimetrů, aby trefili sepekovskou svatyni. Ve 36. min. unikl po levé straně Blažek, obešel Doubka, předložil S. Zochovi, jeho pokus brankář Hoferek kryl. Fotbalistům Záhoří se vydařil závěr prvního poločasu, kdy rozhodli o svém vítězství.  Ve 40. min. se šikovně uvolnil Krejčiřík a zásluhou  teče jeho střela skončila v sepekovské síti – 1 : 0. Další gól přidal na konto hostů ve 42. min. Sova a zblízka prostřelil Hoferka – 2 : 0. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný. Fotbalisté Záhoří tak odcházeli na přestávku a dvougólovým vedením.

I po změně stran byli domácí aktivní, hrálo se po delší dobu na polovině Sepekova, ale dobrý střelecký apetit z konce první půle je opustil. Naopak v 55. min. sepekovský Tupý po centru J. Bolka hlavou minul jen těsně záhořskou bránu. Poté měl dvě střelecké možnosti Blažek, ale jeho dva dobře na bránu mířené trestné kopy skončili v Hoferkově náruči. V 63. min. si Sova dvakrát vyměnil balon     s M. Zochem, který však zamířil vedle. Kontaktní gól dali Sepekovští v 68. min., to Staněk trefil levou tyč Řeřichovy branky, odraženému míči nevěnovali domácí pozornost a dobíhající Tupý pohodlně zavěsil – 2 : 1. Pak záhořský gólman vytáhl v podstatě gólovou ránu L. Hadáčka a poradil si i s dorážkou Tupého. Záhořským S. Zochovi, Sovovi ani Filipovi se zvýšit náskok nepodařilo, ale i tak jako celek mohli být spokojeni. Závěrečný tlak fotbalistů Sepekova Záhořští přečkali a radovali se tak po delší době z výhry.

FAKTA:

Branky: Krejčiřík, Sova – Tupý
Rohy: 2 : 3, ŽK: 1 : 3 (Sova – Tupý, J. Bolek, L. Hadáček)
Rozhodčí: Pravda – Rinth, Tanáč
58 diváků.

Sestavy mužstev:

Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Martin Kvěch, Michal Kvěch – Sova, M. Zoch  - Ciboch, Krejčiřík (60. Filip), Blažek – Hanus (54. Machatý, 90. Hauser), S. Zoch (88. M. Sochor), trenér Tomáš Řehoř.

Sepekov: Hoferek – Doubek, L. Hadáček (85. Kosobud), Novák, Palus – J. Bolek, J. Hadáček, Smrčina, Benatinský – Staněk, Tupý, trenér Jaroslav Hadáček.