I.B TŘÍDA - SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - FC BECHYNĚ

MALÁ NADĚJE JEŠTĚ ŽIJE, ALE JE MIZIVÁ

TJ SOKOL ZÁHOŘÍ - FC BECHYNĚ

Krajská fotbalová I. B třída se přehoupla do druhé poloviny své jarní části a mužstvo Záhoří nastoupilo na domácím trávníku proti celku Bechyně. Utkání dvou celků ze samého suterénu tabulky přineslo jen průměrný fotbal způsobený nervozitou obou týmů. Hráči si byli vědomi, svého postavení v soutěži, a proto také tak zápas vypadal. Trenér Záhoří Tomáš Řehoř už před utkáním upozorňoval, že jeho svěřence nečeká snadný úkol a začátek duelu tomu také nasvědčoval. Bechyňští se ujali vedení v 7. min., když nejistá obrana Záhoří měla okénko a Mázor s přehledem překonal Řeřichu – 0 : 1. Hosté vedli pouhé tři minuty. V 10. min. utekl po pravé straně Hanus, šikovně přehodil Makalu a srovnal na 1 : 1. Za dvě minuty Krejčiřík odcentroval a Ciboch přehodil hlavou bechyňskou branku. Záhořští skóre otočili hned ve 13. min., když Blažek dostal přesnou přihrávku od Cibocha, obešel dva protihráče a bylo to 2 : 1. V 16. min. fauloval Kubasko jednoho z domácích hráčů, od rozhodčího dostal ŽK, provinilec mu zatleskal a spatřil ČK a odešel do sprchy. V 19. min. zahrál Blažek rohový kop přesně na M. Zocha, který ukvapeně přestřelil. Pak postupoval bechyňský Šimeček sám na záhořského gólmana, při střelbě však selhal, a tak se skóre neměnilo. Ve 34. min. už byl Šimeček úspěšný, to defenziva domácích zaváhala a po přesné Byrtusově přihrávce srovnal na 2 : 2. Za tohoto stavu hosté ožili a vypracovali si zásluhou Šťastného, Vögeltanze a Sedláka možnosti, ale nevyužili je. Po změně stran začali domácí aktivně a hned ve 48. min. Blažkova bomba jen o centimetry minula břevno Makalovy branky. Za dvě minuty měl obrovskou šanci domácí Hanus, ale trefil je dobře postaveného gólmana. Pak se vyznamenal brankář Řeřicha, který Šimečkovu vydařenou střelu vyrazil na roh. To byl signál pro hosty, kteří otupili ostří domácího týmu a sami převzali iniciativu. Byrtus unikl po levé straně a jeho střela putovala okolo obou tyčí záhořské branky a skončila v autu. V 63. min. bechyňský brankář Blažkovu střelu jen s námahou kryl. Poté Hanus uvolnil Sovu, jenže jeho střela šla těsně nad. Sova si vše vynahradil v 67. min., když téměř z nulového úhlu překonal špatně postaveného Makalu – 3 : 2. V 73. min. už bylo opět srovnáno, obrana Záhoří chybovala a Šťastný upravil na konečných 3 : 3. Do konce zápasu chyběla prakticky jen čtvrthodina a o vzruch před oběma brankami bylo postaráno. V úplném závěru mohl rozhodnout domácí Hendrych, který si šikovně naběhl na Sovovu přihrávku, ale jeho střela jen o půl metru minula pravou tyč bechyňské branky. Po zápase se body rovnoměrně dělily, což ani jednomu týmu moc nepomohlo.
 
FAKTA:
Branky: Hanus, Blažek, Sova – Mázor, Šimeček, Šťastný
Rohy 3 : 5, ŽK: 1 : 1 (M. Zoch – Kubasko), ČK – Kubasko
Rozhodčí: Mráz – Pravda, Peklo, 64 diváků
 
Sestavy mužstev:
Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Martin Kvěch, Michal Kvěch – Sova – Hanus (77. V. Volf), J. Volf (52. T. Kápl), Krejčiřík, CIboch  -M. Zoch, Blažek, trenér Tomáš Řehoř.
 
Bechyně: Makal – Kavka, Sedlák, Pospěch, Kubasko – Skalák, Vögeltanz, Mázor, Šťastný – Byrtus, Šimeček, trenér Petr Pospěch