I.B TŘÍDA - SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - BOSTON KLUKY

ZÁHOŘŠTÍ POUŤOVÉ DIVÁKY NEPOTĚŠILI

SOKOL ZÁHOŘÍ "A" - BOSTON KLUKY (0:5) 0:2
 
Před derby jistě nikdo z domácích příznivců tak vysokou prohru nečekal. Utkání mělo pikantní příchuť, hrálo se o tradičním „Záhořském posvícení“ a navíc domácí nastoupili proti svému odvěkému rivalovi z nedalekých Kluk. Ten v derby potvrdil, že jeho vedoucí postavení v tabulce není náhodné. 
 
    Fotbalisté z Kluk začali náporem, ale po rychlém brejku a Blažkově střele vynikl brankář Svoboda, který střelu vyrazil na roh. Hned z protiútoku mohl skórovat Miroslav Nedvěd, ale jeho falšovaná střela jen o chloupek minula záhořskou branku. První gól na sebe nenechal dlouho čekat.
 
    V 9. minutě Michal Říha obešel jednoho z domácích obránců, přesně odcentroval na zcela volného Štěpána, který vymetl šibenici Řeřichovy branky – 0:1. Za dvě minuty mohl vedení pojistit Mir. Nedvěd, který orazítkoval břevno domácí branky. Přišla 27. minuta, to Sova fauloval, Vlášek zahrál trestný kop naprosto přesně na hlavu V. Košatky a bylo to 0:2.
 

    Poté si vypracovali tři dobré šance domácí, ale střely Supa, Kunta i Blažka brankář Svoboda pochytal. V závěru prvního poločasu byli blízko ke kontaktnímu gólu Záhořští, jenže Blažkova dobře mířená hlavička skončila v náručí Svobody. Na přestávku tak odcházeli mnohem spokojenější hosté.

    Zlom v derby nastal v 51. min., to zcela zbytečné chybě v rozehrávce dal gól Štěpán – 0:3. Pak zápas upadl do průměru a za zmínku stojí jen střely Vláška a V. Lida, které Řeřicha kryl. Domácí odpověděli bombou Krejčiříka, kterou Svoboda vytěsnil na roh. A protože se ani střela Pavla Kápla ml. Neujala, trestali hosté. V 75. min. utekl zleva Štěpán, vystřelil k levé tyči záhořské branky a dosáhl tak hattricku – 0:4. Domácí za tohoto stavu na čestný úspěch nedosáhli, naopak v 85. min. Mir. Říha střelou z vápna dal pátý gól – 0:5. Nečekané se stalo skutečností a záhořský debakl byl na světě. Zatímco fotbalisté z Kluk a jejich diváci mohli slavit, domácí příznivci odcházeli hodně rozčarováni.¨

    Trenér Záhoří Petr Kápl rozhodně z výsledku radost neměl: „Tak vysokou prohru jsem určitě nečekal. Naše diváky jsme předvedenou hrou zklamali. Náš tým byl soupeři v poli, zejména v prvním poločase, vyrovnaným soupeřem, hosté těžili ze střelecké pohotovosti hrajícího kouče Miroslava Štěpána. Naše mužstvo bylo ve finální fázi bezzubé a to byl hlavní důvod našeho neúspěchu. Z domácích zaslouží pochvalu snad jen mladý Sova, který bohužel pro zranění nedohrál, a nestárnoucí Kunt.“

Branky: Miroslav Štěpán 3x, Vojtěch Košatka, Miroslav Říha. 

Rozhodčí: Řehoř – Komzák, Pravda

ŽK: 3:2 (Sova, Sup, Kunt – Kůs, Michal Nedvěd)

Rohy: 5:4 

Diváci: 268

Záhoří: Řeřicha – T. Kápl, Sádlo, Sova (56. Jakub Volf), Michal Kvěch – Blažek, Ciboch, Krejčiřík, Kunt, Sup – Opava (62. Pavel Kápl ml.). Trenéři: Petr Kápl, Zdeněk Hůla.

Kluky: Svoboda – Kůs, V. Košatka, J. Košatka, Mich. Nedvěd – V. Marek, Mich. Říha (32. Mir. Říha), Vlášek (77. J. Lid), Fučík (68. V. Lid) – Mir. Nedvěd (63. M. Marek), Štěpán (80. Strnad). Trenér: Miroslav Štěpán.