I.B TŘÍDA - SK RATIBOŘSKÉ HORY - SOKOL ZÁHOŘÍ "A"

VSTUP  DO  JARNÍ  SOUTĚŽE  SE  FOTBALISTŮM  ZÁHOŘÍ  NEVYDAŘIL

SK  RATIBOŘSKÉ  HORY -  TJ  SOKOL  ZÁHOŘÍ   3 : 0   (2 : 0)

Před tímto duelem byli favorité domácí, kteří přezimovali na pátém místě tabulky, zatímco hosté na úplném chvostu. Před tímto zápasem uctili přítomní památku sponzora místního klubu Tomáše Šimona minutou ticha. 
Fotbalisté Záhoří nezačali duel dobře a soupeř měl více ze hry. V 6. min. se jako první odhodlal ke střele domácí Vaněček, jeho křižná střela prosvištěla kolem levé tyče Řeřichovy branky. V 9. min. odcentroval zprava Růžička a nejlepší střelec domácího týmu Václav Hoffmann parádní ranou k zadní tyči nedal Řeřichovi žádnou šanci – 1 : 0. Brzká branka znamenala pro fotbalisty šok, ze kterého se dlouho nemohli vzpamatovat. První možnost pro hosty přišla ve 14. min., když domácí faulovali, Blažkův trestný kop směřující do vápna nezachytili Filip ani Hanus. Za dvě minuty obelstil Greguš dva bránící hráče, jeho dělovka jen o půl metru minula levou tyč záhořské branky. Pak unikl po levé straně Hendrychovi Breda, jenže se dostal ze střeleckého úhlu a Řeřicha střelu kryl. Poté začali růžky vystrkovat Záhořští. Postupem času začali stále více přebírat iniciativu a díky dobré kombinaci začali domácí přehrávat ve středu hřiště, jenže do střeleckých možností se moc nedostali. Filip a Sova sice domácího brankáře ohrozili, ten byl ale připravený. Ve 31. min. naopak zahrozili domácí, ale pokus V. Hoffmana Řeřicha vyrazil a poradil si i s dorážkou Fišera. Záhořští měli možnost srovnat ve 37. min., to Blažek z trestného kopu řádně protáhl T. Hoffmanna. Hráči Záhoří se snažili do konce první půle srovnat, jenže Sádlo po Filipově přihrávce pálil nad bránu a nad břevno letěl míč i po pokusu Blažka. Když už to vypadalo, že na přestávku odejdou hosté s jednogólovým mankem, přišla poslední minuta, Fišer vystihl před bránou špatně postaveného brankáře Řeřichu, a tak odcházeli do šaten s dvougólovým přídělem – 2 : 0. Brzy po přestávce hosté hru v poli vyrovnali a měli i náznaky příležitostí. Hoffmannovu pozornost vyzkoušel po Blažkově zpětné narážečce Sádlo, brankář domácích byl ale připraven. Ke kontaktnímu gólu byli blízko v 66. min., když vznikl obrovský závar před brankou domácího týmu. Pálili postupně Ciboch, Hanus a Sádlo, ale obranná hráz byla neprůstřelná. V 69. min. napřáhl z dálky Blažek, ale brankář T. Hoffmann byl proti. Domácí nepříjemnou pětiminutovku přečkali a znovu přebrali taktovku hry. Šance ale neměli, spíš jen jejich náznaky, jako Říha nebo Janovský. Jak se ale blížil konec zápasu, hosté ve snaze manko smazat, vrhli všechny síly do ofenzivy, a to se jim nevyplatilo. V 74. min. pronikl do otevřené obrany Fišer, prodloužil na zcela volného V. Hoffmanna a pro toho už nebyl problém přesně zamířit a překonat brankáře Řeřichu – 3 : 0. Za čtyři minuty mohlo být ještě hůře, to V. Hoffmann měl nakročeno k hattricku, ale Řeřicha skvěle zasáhl. Hosté se snažili dosáhnout alespoň čestného úspěchu a ten měl na kopačce Hanus, ale ve stoprocentní šanci selhal. Ještě blíže ke gólu byli Záhořští, když Martin Kvěch v 83. min. trefil břevno.

FAKTA:
 
Branky: V. Hoffmann 2x, Fišer 
Rohy: 3 : 1, ŽK: 2 : 1 (Fišer, Růžička – Martin Kvěch)
Rozhodčí: Havlík ,Devera, Váňa
74 diváků
 
Ratibořské Hory: T. Hoffmann – Růžička, Mareš, Greguš, Komárek – Vaněček (55. Říha), Fišer, V. Hofffmann, Breda (86. Buřič), Feichtinger (76. Balík) – Krejčí (46. Janovský), trenér V. Hoffmann st.
 
Záhoří: Řeřicha – Hendrych, Martin Kvěch, Michal Kvěch – Sova, M. Zoch (80. M. Sochor) – Ciboch, Filip (66. Hauser), Blažek – Hanus, Pícha (27. Sádlo), trenér Tomáš Řehoř.