I.B třída: BERNARTICE - ZÁHOŘÍ 0:3

 

HRÁČI ZÁHOŘÍ SI PŘIVEZLI Z BERNARTIC BOHATOU VELIKONOČNÍ POMLÁZKU

 

VÁCLAV KARAS

 

Bernartice / V 16. kole krajské fotbalové I.B třídy cestovali fotbalisté Sokola Záhoří k okresnímu derby do Bernartic, kde se střetli s místními fotbalisty.

SOKOL BERNARTICE - SOKOL ZÁHOŘÍ 0:3 /0:1/

V zápase, ve kterém záhořští nastoupili proti vedoucímu celku soutěže, viděli početní diváci duel opravdu na úrovni, na čemž měli zásluhu hráči obou celků. Bernartičtí si během utkání často vytvářeli územní převahu, jenže jim chybělo přesnější zakončení. Hosté postavili hru na skálopevné defenzivně, kde vévodil zkušený Petr Kápl. K úspěchu jim pomohly rychlé brejky vedené po stranách hřiště Alexandrem a Blažkem a bezvadně je doplňoval Michal Říha.

Domácí začali podle očekávání aktivně a v úvodních deseti minutách přitiskli soupeře na jeho polovině, ale do šancí je obrana Záhoří nepouštěla. V 9.min. zatáhl míč po levé straně Homola, balon přistál u Pavla Kloboučníka, ale tomu se střela vůbec nepovedla. Za tři minuty zase Pavel Sochorník to zkusil zpoza vápna, jenže netrefil branku. V 19. min. zahrávali domácí trestný kop Psohlavcem, Tomáš Češka trefil Součka a Homolova dorážka šla vedle. Hosté trpělivě čekali na svoji příležitost a ta se jim naskytla ve 22. min., když Blažek unikl po levé straně, přihrál doprava na Martina Kvěcha, který z výhodné pozice nastřelil Homolu a byl z toho jen roh. Za dvě minuty se domácí Tomáš Fučík dostal přes dva zadáky, avšak jeho střela těsně minula levou tyč Káplovy branky. Ve 27. min. opomněli domácí Alexandra, jemuž ale utekl míč a místo střely dal přednost přihrávce Blažkovi, který mířil nad. Za okamžik se vyznamenal Kápl, když bombu Stan. Češky vyrazil na roh. Ve 34. min. podnikli moderní akci hosté, po které padl gól. Bláha šikovně přelomoval dva obránce, za ně si zaběhl Blažek, pohotově vystřelil a Tomáš Češka si stočil míč do vlastní sítě – 0:1. Vedoucí gól týmu Záhoří domácí zmrazil a ti byli do přestávky zcela neškodní.

Po změně stran vyvinuli domácí snahu pokusit se o zvrat, jenže to by jim nesměli stát v cestě skvěle pracující záhořští obránci. Hosté zastavovali útoky soupeře někdy za cenu nedovolených zákroků a rohů, které na jejich konto přibývalo, jenže bernartičtí z nich nic nevytěžili. Naopak v 55.min. málem využil Blažkova rychlého brejku Michal Kvěch, jeho střela mířila přesně k tyči, ale byla slabá, takže brankář Fučík se stačil přemístit a míč chytit. Bezvadně si poradil s bombou Michala Říhy, kterou vytěsnil na roh. Slabší a možno říci i osudovou chvilku si vybral v 67.min., to vůbec nezareagoval a ta připlachtil k levé tyči – 0:2. Druhá branka rozhodně do bernartických řad klid nepřidala a záhořští dostali další chuť do útočení. V 73.min. musel Fučík zasahovat při střele Alexandra, kterou vyrazil na roh. Po jeho provedení nastal závar před bernartickou brankou, ale pokusy Michala Říhy, Blažka i Cibocha obrana domácích vždy zblokovala V 82. min. následoval rychlý útok hostí vedený po pravé straně Alexandrem, přihrávka našla ve vápně Michala Říhu, ten přistrčil Blažkovi a ten rozvlnil síť potřetí a stanovil konečné skóre na 0:3.

Rohy: 11:2, ŽK: 1:3 /Hrádek – Blažek, Petr Kápl, Václav Volf/, rozhodčí Ryneš, 120 diváků.

Bernartice: Vít Fučík – Suchopár, Pavel Sochorník, Tomáš Češka, Homola – Ťupa, Psohlavec, Stanislav Češka /65. Hrádek/, Pavel Kloboučník – Tomáš Fučík /78.Herink/, Špánek. Trenér: Petr Vašíček.

Záhoří: Michal Kápl – Hauser, Petr K8pl, Bláha /68.Hendrych/, Souček – Ciboch, Michal Říha, Michal Kvěch, Blažek /87. Lepič/ - Alexandr, Martin Kvěch /46. Václav Volf/. Trenér: Václav Růžička.